Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic insanlık gördü

Bundan kısa süre önce Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump tarafından ağırlandı. Ancak buluşmadan kamuoyuna yansıyan fotoğraflar ağırlamaktan çok, bir üstün astını sigaya çekmesine benziyordu. Uluslararası diplomasi adına utanç verici bu görüntü günlerce konuşuldu. Vucic bugün İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuğuydu. Buluşmadan yansıyan görüntüler ise devlet adabı nedir, samimiyet, dostluk ve nezaket neyi gerektirir ortaya koydu

Takvimler 5 Eylül'ü gösteriyordu. 

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ABD'de Başkan Donald Trump'ın konuğuydu. 

İlk yansıyan görüntüler Vucic'in önüne imzalaması için getirilen metne daha bakamadan Trump'ın, Sırbistan'ın, İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıyacağını söylemesi ile büyük bir şaşkınlık yaşadığı anlara ilişkindi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic insanlık gördü

Sırbistan Cumhurbaşkanı'nın önce kendi heyetine dönüp bakması sonrası kameralara yansıyan şaşkınlığı bir oldu bittiye getirildiğini ortaya koyuyordu. 

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic insanlık gördü - Resim : 2

Ancak asıl şoke eden görüntü daha sonra ortaya çıktı. Oval ofiste konuğunu kabul eden Trump'ın eşitler arasındaki teamüllere aykırı bir şekilde masasında otururken, Vucic'e sıradan bir sandalyenin layık görülmesi kamuoyunda büyük eleştiri aldı. 

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic insanlık gördü - Resim : 3

Sırbistan medyası ve halkı da bu tavrı Sırbistan'a bir hakaret olarak nitelendirdi. 

Peki devlet adabı neyi gerektirirdi derseniz anlatmak yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vucic'in Vahdettin Köşkü'ndeki buluşmasına bakmanız yeterli.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic insanlık gördü - Resim : 4

Erdoğan ile Vucic önce yemek yediler, sonra da Köşk'ün penceresinden boğazı izlediler. 

Ne büyüklenme vardı, ne aşağılanma...

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic insanlık gördü - Resim : 5

Fotoğraflardan yansıyan ise saygı, nezaket, samimiyet, dostluk ve en mühimi devlet adabıydı. 

Büyük bir devletin cumhurbaşkanının, mevkidaşına göstermesi gereken davranış da zaten buydu. 

 

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic insanlık gördü ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sırbistan ABD Donald Trump Beyaz Saray Kudüs aleksandar vucic devlet adabı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.