Sıralama turlarının en hızlısı Lewis Hamilton ama pole pozisyonu Valtteri Bottas'ın oldu

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turları koşuldu. InterCity İstanbul Park pistinde sıralama turlarının en hızlısı yaşayan efsane Lewis Hamilton oldu. Ancak Brintanyalı pilot 10 sıra grid cezası aldığı için yarınki yarışta ilk sırada başlayamayacak. Pole pozisyonunun sahibi ise Mercedes'in diğer pilotu Valtteri Bottas oldu. Formula 1 Rolex Türkiye Grand Prix'sinde yarış yarın saat 15.00’de start alacak.

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turlarının en hızlı ismi Lewis Hamilton oldu. Dünkü antrenman turlarında pist rekoru kıran Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu, 10 sıralık grid cezasından dolayı yarışa 11. sırada başlayacak. Hamilton’ın bu cezasından dolayı ilk sırada yine Mercedes’ten Valtteri Bottas yer alacak.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 5.3 kilometrelik Intercity İstanbul Park Pisti’nde organize edilen 2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 16. ayağı Formula 1 Rolex Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turları büyük heyecana sahne oldu.

İlk sıralama turunda McLaren'den Daniel Ricciardo 16, Williams’dan Nicholas Latifi 17, Alfa Romeo’dan Antonio Giovinazzi 18, Alfa Romeo’dan Kimi Raikkonen 19 ve Haas Ferrari'den   Nikita Mazepin 20. sırada yer alarak 2. sıralama turuna katılma hakkını elde edemedi. 

MİCK SCHUMACHER BU KEZ BAŞARAMADI

2. sıralama turunda ilk sıranın sahibi yine Lewis Hamilton olurken, bu kez 2. sırayı Bottas, üçüncü sırayı ise Max Verstappen elde etti.

11. Aston Martin’den Sebastian Vettel, 12. Alpine’den Esteban Ocon, 13. Williams’tan George Russell, 14. Haas’tan Mick Schumacher ve 15. Ferrari’den Carlos Sainz, bu sonuçlarla 3. sıralama turuna katılım gösteremedi. Michael Schumacher'in oğlu Mick, ilk turda zoru başarıp ilk 15 pilot arasına adını yazdırmıştı.

Sıralama turlarının en hızlısı Lewis Hamilton ama pole pozisyonu Valtteri Bottas'ın oldu

İLK SIRADAN BOTTAS BAŞLAYACAK

3. sıralama turunda ise ilk iki etapta olduğu gibi Lewis Hamilton liderliği kimseye bırakmadı. 2. sırada Valtteri Bottas yer alırken, 3. sıra ise Max Verstappen’in oldu. Lewis Hamilton’ın 10 sıralık grid cezasından dolayı Bottas ilk sıradan, Verstappen 2. sıradan, Ferrari pilotu Charles Leclerc ise 3. sıradan yarışa start verecek. 

2005 yılında Brezilyalı pilot Juan Pablo Montoya’nın kırdığı pist rekoru, 2021 yılında peş peşe kırılmaya devam ediyor. Dünkü antrenman turlarında pilotlar pist rekoru kırma yarışına girerken, bugün ilk olarak Lewis Hamilton, ikinci sıralama turunda rekorunu 1:23,082 ile tazeledi. Valtteri Bottas üçüncü sıralama turunda 1:23,071 ile Lewis Hamilton’ı geride bırakırken, sonrasında Hamilton bu kez 1:22,868 yaparak tekrardan pist rekorunu eline geçirdi.

Sıralama turlarındaki sonuçlar şu şekilde:

1- Lewis Hamilton (Mercedes) (10 sıralık grid cezasından dolayı yarışa 11’inci sırada başlayacak)

2- Valtteri Bottas (Mercedes)

3- Max Verstappen (Red Bull)

4- Charles Leclerc (Ferrari)

5- Pierre Gasly (AlphaTauri)

6- Fernando Alonso (Alpine)

7- Sergio Perez (Red Bull)

8- Lando Norris (McLaren)

9- Lance Stroll (Aston Martin)

10- Yuki Tsunoda (AlphaTauri)

11- Sebastian Vettel (Aston Martin)

12- Esteban Ocon (Alpine)

13- George Russell (Williams)

14- Mich Schumacher (Haas)

15- Carlos Sainz (Ferrari) (Grid cezasından dolayı yarışa son sıradan başlayacak)

16- Daniel Ricciardo (McLaren)

17- Nicholas Latifi (Williams)

18- Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)

19- Kimi Raikkonen (Alfa Romeo)

20- Nikita Mazepin (Haas) 

Sıralama turlarının en hızlısı Lewis Hamilton ama pole pozisyonu Valtteri Bottas'ın oldu ile ilgili etiketler Formula 1 Mercedes Formula 1 Türkiye Grand Prix lewis hamilton Intercity İstanbul Park Valtteri Bottas
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.