Kaşıkçı olayındaki sır perdesini siyah minibüs aralayacak!

2 Ekim günü Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na giren ve bir daha çıkmayan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü ve cesedinin camları filmle kaplı bir konsolosluk aracıyla binadan çıkarıldığı düşünülüyor.

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na giriş yaptıktan sonra sırra kadem basan ve öldürüldüğü iddia edilen muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili ipuçları MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün görev yapan personelden oluşan özel ekip tarafından değerlendiriliyor. En büyük şüphe, Kaşıkçı'nın içeri girmesinden 2 saat sonra konsolosluktan ayrılan 6 araçtan biri olan, camları filmle kaplı siyah minibüs üzerinde yoğunlaştı. Kaşıkçı'nın öldürüldükten sonra konsolosluk yerleşkesinden çıkarıldığını değerlendiren özel ekip, olay günü Suudi Arabistan'dan iki ayrı uçakla gelip aynı gün geri dönen 15 kişiyle ilgili incelemesini sürdürüyor.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Sabah'tan Kenan Kıran'ın haberine göre: Kriz masası oluşturan özel ekip Kaşıkçı'nın salı günü 13.00'te Başkonsolosluk binasına girerken izlenip izlenmediğini, ortadan kaybolduğu 13.00-16.20 arası binadan çıkarılıp çıkarılmadığını tespit etmeye çalışıyor. Gazeteci başkonsolosluğa giriş yaptıktan iki saat sonra çıkışları görülen 6 aracın da konsolosluğa ait olduğu belirlendi. Araçlardan üçü sağ, diğerleri sol yöne gitti. Şüphelerin toplandığı camı film kaplı siyah minibüsün, bir araçla birlikte konsolosluk önünde dört saat beklediği, daha sonra D-100 Karayolu'na doğru hareket ettiği tespit edildi. Polis, araçların yol aldığı güzergahların kamera görüntülerine bakıyor. Araçlardaki kişilerin tespit edilmesine çalışılıyor. Özellikle şüphe çeken biri camları film kaplı iki araç yeşil plaka taşıyor. Bu araçlarda tıpkı konsolosluk yerleşkeleri gibi arama yapılamıyor. Emniyet ve MİT ekibi, Kaşıkçı'ya konsolosluğa ilk başvuru yaptığı 28 Eylül'de "Evrakların hazır değil" denildiği, operasyon hazırlığı için 2 Ekim'e randevu verildiği, Suud istihbaratçıların binaya çağrıldığı, yani gazetecinin tuzağa düşürüldüğü ihtimalini değerlendiriyor.

Öte yandan, sosyal medyadaki "O gazeteci bir otelde ölü bulundu" söylentisinin yalan olduğu, Bakırköy'de ölen kişinin yağ aldırma ameliyatı geçiren bir iş adamı olduğu ortaya çıktı.

BU PLANLANMIŞ BIR CİNAYET

GAZETECİ Kaşıkçı'nın yazı yazdığı Washington Post gazetesindeki bir haberde "Türk yetkililer 15 kişilik timin Suudi Arabistan'dan Kaşıkçı'yı öldürme göreviyle geldiğini söylüyor. Bu planlanmış bir cinayet" denildi.

BBC "Zaten gergin olan Türk-Suud ilişkileri daha da kötüye gidecek" yorumunu yaparken İngiliz Guardian gazetesinde "Türk yetkililerin, siyah bir arabaya odaklanan görüntüleri yayımlaması bekleniyor" denildi. Middle East Eye internet sitesi ise Kaşıkçı'nın işkence ile öldürüldüğünü idda etti.

Öte yandan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Connecticut Eyaleti Senatörü Demokrat Chris Murphy, "Suudların ABD'de yaşayan birini hileyle konsolosluklarına çekip öldürdüğü doğru ise S. Arabistan'la ilişkiler kopmalı" paylaşımında bulundu.

Kaşıkçı olayındaki sır perdesini siyah minibüs aralayacak! ile ilgili etiketler Cemal Kaşıkçı siyah minibüs
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.