Kar yağarken şimşek Çakar mı? Karlı havada Şimşek çakar mı? Kar Yağarken Gök Gürültüsü Ne Demek?

Kar yağarken meydana gelen gök gürlemesi de bunlardan biridir. İstanbul'u etkisi alınta alan kar yağışı sırasında gök gürütüsü ve şimsek çakması duyuldu. Vatandaşların da merakla araştırdığı kar yağarken gök neden gürler sorusunun yanıtını araştırdık.

İstanbul'da kar yağışı devam ediyor. Birçok ilçeden kar yağışı haberleri gelmeye devam ederken gök gürültüsü duyan vatandaşlar da bu sır dolu doğa olayını araştırmaya başladı. Kar yağarken şimşek Çakar mı? Karlı havada Şimşek çakar mı? Kar Yağarken Gök Gürültüsü Ne Demek?

Kar Yağarken Gök Gürültüsü duyanların birçoğu sırlı bir doğa olayı ile karşı karşıya kaldığını düşünüyor. Pencere kenarlarında kar yağışının keyfini çıkartanlar kar yağarken gök gürler mi sorusuna bilimsel bir yaklaşım araştırıyor. İşte biz de bu sorunun yanıtını araştırdık.

Kar Yağarken Nadiren de Olsa Neden Gök Gürler? - Ekşi Şeyler

Kar Yağarken Gök Gürlemesi Ne Anlama Gelir?

Genellikle denize kıyısı olan bölgelerde yaşanan kar yağarken gök gürlemesi olayının nedeni basitttir: Deniz üzerinde hava soğuktur. Sıcak deniz suyunun üzerinde buharlaşan hava yukarıda kalan hava üzerinde hızla yükselir. Bu da bulutlar içerisinde küçük dolu taneleri ıoluşturur. Bulutun içinde bulunan buz taneleri ile elektiriksel etkileşim içine giren bu hava kar yağarken gök gürlemesine neden olur.

 

Kar yağarken şimşek Çakar mı? Karlı havada Şimşek çakar mı? Kar Yağarken Gök Gürültüsü Ne Demek? ile ilgili etiketler Kar tatili kar yağışı gök gürültüsü gök gürlemesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.