Sınırda yakalandı! Tırdan patlayıcı madde ve düzenek çıktı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Habur sınır kapısından ülkeye giriş yapan bir tırın dorsesinde arama yapıldı. tırda plastik patlayıcı ve düzenekleri bulunurken, terör örgütü bağlantısı olduğu tespit edilen sürücü tutuklandı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Habur sınır kapısından ülkeye giriş yapan bir tırın dorsesinde yapılan aramada plastik patlayıcı ve düzenekleri bulundu, terör örgütü bağlantısı olduğu tespit edilen sürücü tutuklandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Habur Gümrük Muhafaza görevlilerince 7 Haziran'da ülkeye giriş yapan bir tırın dorsesinde arama yapıldı. Dorsede içerisinde patlayıcı madde olduğu değerlendirilen siyah renkli metal kutu tespit edildi.

Silopi Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla bölgeye intikal eden İlçe Emniyet Müdürlüğü bomba imha ekiplerince kontrollü olarak patlatılan metal kutunun içine plastik patlayıcı ile metal bilyeler yerleştirildiği belirlendi. Tırın dorsesinde yapılan detaylı aramada ise ateşleyici düzenek, sinyal alıcı, pil bloğu ve tuşlu cep telefonu ele geçirildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK/KCK bağlantısı olduğu tespit edilen tır sürücüsü L.Ç. gözaltına alındı. L.Ç'nin evinde ayrıca arama yapan ekipler, bulunan dijital materyallere el koydu. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen L.Ç, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

AA

Sınırda yakalandı! Tırdan patlayıcı madde ve düzenek çıktı ile ilgili etiketler TIR Şırnak habur sınır kapısı patlayıcı madde
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.