Sini Köftesi tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler?

Sini Köftesi tarifi nasıl yapılır sizler için araştırdık. Sini Köftesi tarifi için malzemeleri ve püf noktaları en ayrıntılı şekilde haberimizde derledik. En iyi Sini Köftesi tarifi nasıl yapılır detaylar haberimizde.

Sini Köftesi tarifi nasıl yapılır ve Sini Köftesi için hangi malzemeler gerekir, püf noktaları nelerdir araştırdık. Bugün Seda Sayan’ın sunduğu Gelinim Mutakta yarışmasında yapılan Sini Köftesi tarifi merak edildi. Peki Sini Köftesi tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler?

Sini Köfte Tarifi İçin Malzemeler

-1,5 su bardağı ince bulgur

-1/2 su bardağı irmik

-1 su bardağı sıcak su

-1 adet haşlanmış patates

-1/4 su bardağı un

-1 adet yumurta

-1 adet yumurta beyazı

-1 yemek kaşığı salça

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-2 çay kaşığı kimyon

İç malzemesi için:

-250 gram kıyma

-1 adet kuru soğan

-1 yemek kaşığı salça

-1/2 su bardağı ince doğranmış maydanoz

-1/2 su bardağı ceviz içi

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

-1 çay bardağı zeytinyağı

Sini Köftesi tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler?

Sini Köfte Tarifinin Püf Noktası

Önce kabın dibini ve kenarlarını bir miktar yağ ile yağlarsanız, piştikten sonra Sini Köftesini tepsiden çıkartıp servis etmeniz daha kolay olacaktır.

Sini Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

-Derince bir kabın içerisine irmiği ve bulguru alın, üstlerine 1 su bardağı sıcak suyu gezdirip, biraz karıştırınız.

-Kabın ağzını streç filme kapattıktan sonra ve bu şekilde yaklaşık 10 dakikalığına kabarmaya bırakınız.

-İrmik ve bulgur zamanla kabardıktan sonra üstüne haşlanmış patatesi ezerek ilave ediniz. Daha sonra unu, bir yumurta ve bir yumurta beyazını, salçayı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve baharatlarını da ekleyip elinizle güzelce yoğurunuz.

-Hamur kıvamına gelen karışımı ikiye bölün ve buzdolabında 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

-Hamur dinlenirken, iç harcını hazırlayın. Bir tavaya yağı alın ve biraz kızdırdıktan sonra kıymayı ekleyip, güzelce kavurun.

-Ardından küp küp doğradığınız kurus soğanı da ilave edip kavurun. Salça, maydanoz ve cevizi de ekleyip, birkaç dakika daha kavurduktan sonra altını kapatın. İç harcınız hazır.

-Bir fırın kabının dibini ve kenarlarını yağlayın. İkiye bölüp, dolaba kaldırdığınız hamuru alın ve bir parçasını dümdüz olacak şekilde hafifçe bastırarak fırın kabının zeminine yayın.

-Üstüne hazrladığınız iç harcı güzelce ekleyin ve yayın.

-İç harcın üstüne kalan hamuru da elelrinizle güzelce bastırarak dümdüz olacak şekilde ve tüm fırın kabını kaplayacak şekilde yayın. Üstünün daha düz olması için bir kaşığın tersini de kullanabilirsiniz.

-Ardından bir bıçak yardımıyla sini köfteyi dilimleyin. 1 çay bardağı zeytinyağını da üstüne gezdirip, önceden ısıtıığınız 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

-Pişirme süresinin sonunda fırından çıakrtın ve sıcak sıcak servis edin.

Sini Köftesi tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler? ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Sini Köftesi tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.