Sinek öldürmek günah mıdır? Kuran'daki sivrisinek ayetini biliyor musunuz?

Sinek öldürmek günah mıdır? Kuran'daki sivrisinek ayetini biliyor musunuz! Sinek öldürmek günah mı sorusunun birçok varyasyonu olsa da cevap aslında birdir. Yaz mevsimi ile birlikte evde nüfusu artan sinek, böcek, haşerat takımını öldürmenin caiz olup olmadığı konusunda ise kafalar karışıktır. Yaz geldi, sineklere ölüm diyorsanız önce haberimizi okuyun.

Sinek öldürmek günah mıdır? Kuran'daki sivrisinek ayetini biliyor musunuz! Yaşayan hiçbir canlının öldürülmeyeceği konusunda müslümanların fikri tektir. Bu öldürülmeyecek canlılara elbette sinek, böcek ve diğerleri de dahildir. Ancak yaz mevsimi ile evde görülen haşerat sayısındaki artış sonrası sinek öldürmek günah mıdır sorusu da gündeme geliyor.

SİNEK ÖLDÜRMEK GÜNAH MI?

Evdeki canlıları öldürmeden dışarı atmanın yollarını arayacağız. Her canlının hayatını korumaya gayret göstereceğiz.

Buna rağmen onlara engel olamıyor ve bize zarar veriyorsa onları öldürmak caizdir, haram değildir.

Dışarıda bize zararı olmayan hayvanları öldürmek gibi bir anlayış kesinlikle doğru değildir. En azından mekruhtur.

Fare gibi zararlı hayvanları evden uzaklaştırmak gerekir. Eğer uzaklaştırmanın bir yolu yoksa, o zaman öldürmenin de bir sakıncası olmaz. Bunun için evde kedi bulundurmak (farelere karşı) en güzel yoldur.

KURAN'DAKİ SİVRİSİNEK AYETİ!

Allah'ın özel olarak dikkat çektiği bazı canlılar vardır. Sivrisinek, bunlardan biridir. Allah Kur'an’da bu konuyu şöyle bildirmiştir:

“Şüphesiz Allah, bir (dişi) sivrisineği de ondan üstün olanı da (herhangi bir şeyi) örnek vermekten çekinmez. Böylece iman edenler, kuşkusuz bunun Rablerinden gelen bir gerçek olduğunu bilirler; inkâr edenler ise, ‘Allah, bu örnekle neyi amaçlamış?’ derler. (Oysa Allah,) Bununla birçoğunu saptırır, birçoğunu da hidayete erdirir. Ancak O, fasıklardan başkasını saptırmaz.” (Bakara, 2/26)

Sinek öldürmek günah mıdır? Kuran'daki sivrisinek ayetini biliyor musunuz? ile ilgili etiketler İslamiyet sinek öldürmek günah mı böcek öldürmek günah mı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.