SİNCAR’DA PKK’YA KARŞI HAREKAT MI BAŞLIYOR?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsunun yeni bölümünde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in Irak’taki temaslarının perde arkasını masaya yatırdı.

SİNCAR’DA PKK’YA KARŞI HAREKAT MI BAŞLIYOR?

BOZKURT: TÜRKİYE’NİN IRAK’TAKİ HAMLELERİ, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN IRAK’IN KUZEYİNDEKİ BÖLGELERDE  RAHAT HAREKET EDEMEMESİNE YOL AÇTI!

Ceyhun Bozkurt, "Türkiye uzun süredir aslında Irak ile bir diplomasi yürütüyor. Geçen ay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi davetlisi olarak Irak başbakanı Türkiye’ye gelmişti. O ziyaretten sonra Türkiye’nin Irak ile teröre karşı ortak mücadelesi gündeme gelmişti. Türkiye’nin Bölgesel Yönetim ile de ciddi bir şekilde teması var, diplomasisi var. Başta PKK olmak üzere, bölgedeki tüm terör örgütlerine karşı. Bölgede oluşabilecek teröristlerden, terör hareketliliğinden güvenlik problemlerinden oluşan her sıkıntı doğal olarak sınırdaşı olan Türkiye’yi etkiliyor. Türkiye 15 Temmuz’dan sonra terörü kaynağında yok etme ve tehditi sınırının öte tarafında karşılama konsepti çerçevesinde Suriye ve Irak’ta ciddi operasyon yapmıştı. Irak’ta PKK terör örgütünün yuvalandığı noktalara ki Kandil’e uzanan hat olarakta biliniyor, hemen sınırın öbür tarafında Türkiye sınırına paralel giden terör örgütünün kamplarına karşı ciddi operasyonlar gerçekleşti. TSK ilk defa vurup çekilmedi, tam tersine o bölgelerde üs bölgeleri oluşturarak kaldı. Zaten sınırın içinde rahat hareket edemiyor. İçişleri Bakanı 320 tane teröristin kaldığını açıkladı, katılımlar azaldı. İçeride de hareket edemiyorlar. Türkiye’nin Irak’taki bu hamleleri terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki bölgelerde de rahat hareket edememesine yol açtı. Türkiye durmadı. Suriye ile Irak arasında bir hat terör örgütünün, PKK’nın, PYD/YPG’ye militan ve lojistik destek verdiği karşılıklı birbirini destekleme hattı olan Sincar bölgesi öne çıktı. O hat üzerinden PKK/YPG iş birliğine Türkiye dikkat çekmeye başladı. Orayı da etkisizleştirme hamleleri yürüttü. Irak diplomasisi, Bölgesel Yönetim diplomasisi… Sayın bakan akşam saatlerinde Bölgesel Yönetim’in üst düzey isimleri Neçirvan ve Mesut Barzani ile görüşmek üzere Erbil’e gitti. Erbil’de de temaslarda bulundu. Türkiye, bu hattı da tamamen kesip böylece Irak’ın kuzeyindeki terörden kaynaklı istikrarsızlığın önüne geçmeye çalışıyor. Türkiye’nin bu hamleleri Irak’ın çıkarlarına da uygun. Irak’ın KDP ile yaptığı anlaşmada Sincar vurgularından bir tanesi şuydu; ‘Tüm yabancı silahlı güçler’. Orada çok farklı bir PKK var. PKK’nın ortak hareket ettiği bazı gruplar var. İran destekli Haçlı Şabi milisleri var, onlarla PKK’nın ortak kurduğu YBŞ isimli yeni bir yapı var. O bölgede oluşan istikrarsızlık ABD gibi, zaten işgalci güç olarak bunuyordu. Kuvvetlerin de o bölgeye yoğunlaşmasına neden oluyordu. Çünkü ABD ile İran arasındaki gerilim, bir şekilde Türkiye’nin terörle mücadelesini olumsuz etkiliyor." ifadelerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

SİNCAR’DA PKK’YA KARŞI HAREKAT MI BAŞLIYOR? ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun Irak Hulusi Akar Yaşar Güler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.