Sincar'da birebir ABD'lilerin girip çıktığı karargah vuruldu

SuperHaber yazarı Mete Yarar katıldığı canlı yayında Sincar ve Karaçok operasyonlarını değerlendirdi. Yarar operasyon ve ABD'nin tepkisiyle ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

SuperHaber yazarı Mete Yarar katıldığı canlı yayında Sincar ve Karaçok operasyonlarını değerlendirdi. Yarar, operasyon ve ABD'nin tepkisiyle ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

''EN FAZLA BİR SAAT ÖNCE HABER VERİLMİŞTİR''

Operasyonla ilgili önemli bilgiler veren Yarar ''Birebir ABD'lilerin de girip çıktığı karargah vuruldu. Sincar ve Karaçok küçük kandilcikler diyebileceğimiz bölgeler. ABD'ye operasyondan önce haber verildi. Mesele orada çok kişiyi öldürmek değil. El Bab bölgesindeki operasyonlar sırasında da bunlar yaşandı. Bazı köyler boşalttırıldı. O bölgede 24 saat süre verilip boşaltmaları isteniyordu. Bu operasyonda en fazla bir saat önce haber verilmiştir. Biz bu bölgeleri vuracağız elemanınız varsa çekin denilmiştir.'' dedi.

mete_yarar_son

''PKK KONUSUNDA HİÇ KAYGILI OLMADILAR''

Operasyonun ardından yapılan açıklamaları da değerlendiren Yarar ''Operasyondan sonra kaygıyla takip ediyoruz dediler. 1991'de Körfez harekatından sonra Çekiç Güç operasyonunun nasıl yapıldığını ve PKK'nın orada nasıl bir hakimiyet bulduğunu hatırlamak lazım. Bir ayrılıkçı örgüt başka bir ülkede yer tutamazsa uzun süre var olamaz. 1991 ile 2003'e kadar olan süreçte yaşananları hatırlıyoruz. O zaman da yaptığımız hava operasyonlarına aynı şeyleri derlerdi. 2003'de Irak operasyonu zamanı geldiler. O bölgeden El Kaide'yi çıkarttılar. Türkiye PKK'yı da çıkartın dedi. Önceliklerimiz farklı dediler. PKK barınmaya devam etti. Sonra DEAŞ çıktı ve bu güne geldik. 1991'den beri çok kaygılılar. PKK ve terör konusunda hiç kaygılı olmadılar.'' ifadelerini kullandı.

1998'de Türkiye Surye'ye restini çektiğinde ABD siyasi anlamda destek verdi mi? Vermedi. Bir ülke irade koyduğu sürece istediklerinin bir çoğunu elde eder. Sahada olan her istediğini alamasa da kazanır.

Sincar'da birebir ABD'lilerin girip çıktığı karargah vuruldu ile ilgili etiketler Operasyon Mete Yarar sincar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.