Sınavsız öğrenci alan liseler 2021! LGS'ye girmeden hangi liselere gidilir?

6 Haziran'da yapılan LGS 2021 sınavı sonrası Türkiye'deki tüm öğrenciler hayallerindeki liseye gitmenin hayalini kurmaya başladı. Ancak sınava girmeden liseye yerleşmek isteyenler de LGS'ye girmeden öğrenci alan liseleri araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı da adrese dayalı lise tercihi nasıl yapılır sorusuna yanıt verdi. Peki kaç puanla hangi liseye gidilir?

Sınavsız öğrenci alan liseler 2021! 6 Haziran 2021 tarihinde Türkiye'nin 81 ilinde yapılan Liselere Geçiş Sınavı sonrası öğrenciler liseleri araştırmaya başladı. LGS'ye girmeden de liselere yerleşmek istyeyenler de hangi liseler sınavsız öğrenci alıyor sorusuna yanıt arıyor.

LGS sınav puanıyla öğrenci, 10 okul için tercihte bulunabiliyor. LGS'ye katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmıyor. Öğrenciler sınava girmeden en yakın okul için Yerel Yerleştirme ile tercih yapabiliyor.

SINAVSIZ ÖĞRENCİ ALAN LİSELER

LGS'ye katılıp ancak bu yıl istediği okula yerleşemeyen ve sınavsız okula giren öğrenciler bir yıl sonrasında sınavla öğrenci alan okula gidebilmektedir. Öğrenciler merkezi sınav puan üstünlüğüne göre 9 uncu sınıf sonuna kadar geçiş yapabilmektedir. Ancak geçiş yapabilmek için öğrencinin sınav puanının olması şart.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde "Önceki yıllarda 8 inci sınıfı bitiren, herhangi bir ortaöğretim kurumunda kaydı bulunmayan ve kayıt şartlarını taşıyan öğrencilerin ikamet adreslerine uygun kontenjanı bulunan Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine varsa merkezi yerleştirme puanları da dikkate alınarak kayıtları yapılır." şeklinde bilgi yer alıyor.

Sınavsız öğrenci alan liseler 2021! LGS'ye girmeden hangi liselere gidilir? ile ilgili etiketler LGS sınavsız öğrenci alan liseler lgs'ye girmeden liseye yerleşilir mi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.