Sınavlar yapılacak mı? Okul yazılıları iptal mi? Yazılılar online mi, yüz yüze mi?

Sınavlar yapılacak mı? Okullarda sınavlar yapılacak mı, yazılı mı online mi olacak sorularının yanıtı haberimizde. Cumurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı kısıtlama kararları sonrası okullarda sınavlar, yazılılar online mi, yüz yüze mi olacak?

Sınavlar yapılacak mı? Okullarda sınavlar yapılacak mı? İşte detaylar..

SINAVLAR YAPILACAK MI?


Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından eğitim öğretim faaliyetlerinin yıl sonuna kadar online olarak devam edeceğini açıkladı. Bu gelişme sonrası sınavlarla ilgili yeni kararlar MEB tarafından açıklanacak mı, merak ediliyor! Önceki gelişmeler doğrultusunda sınavlarla ilgili bilgilendirme şöyle yapılmıştı; Öğrenciler her dönem derse göre 2 veya 3 sınava girerek ders içi etkinlik notları ve diğer notlarının ortalamasıyla o dersten dönem notuna sahip oluyorlar.

EBA ve diğer internet uygulamalarıyla devam eden uzaktan eğitim sürecinde sınavlar okulda mı olacak, yoksa internetten mi olacak sorusuna bizzat MEB Bakanı Ziya Selçuk cevap vermişti. Sınavlar okullarda yüz yüze yapılacak. Okul idaresi ve öğretmenler sınav programını öğrencileri gruplara ayırarak oluşturacak ve ilan edecek. Öğrenciler o tarihlerde okullara giderek ders sınavlarına girecekler. Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve oyun, beden eğitimi ve spor, trafik güvenliği, insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi, teknoloji ve tasarım, bilişim teknolojileri ve yazılım, Peygamberimizin hayatı, temel dînî bilgiler ve seçmeli derslerde sınav yapılmayacak.

Bu derslerin dönem puanı ders etkinliklerine katılım puanı ve varsa proje puanları ile oluşturulacak.Proje ve ders etkinlikleri uygulamalarının dersin özelliğine göre yüz yüze veya canlı ders ve e-posta gibi ortamlarda sunulabilmesi sağlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı, 'Ölçme ve değerlendirme uygulamaları nasıl yapılacaktır?' sorusu şöyle cevaplandı; Okullarda, ölçme ve değerlendirme uygulamalarının Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer alan esaslara göre öğrencilerin kendi öğretmenleri tarafından okul ortamında gerçekleştirilmesi esastır. Okulun fiziki şartları göz önünde bulundurularak ölçme ve değerlendirme uygulamaları bir sınıfta yer alan öğrencilerin gruplara ayrılarak uygulanması şeklinde de gerçekleştirilebilecektir.

Ölçme ve değerlendirme uygulamalarının okul ortamında gerçekleştirilmesinde, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzuna uygun olacak şekilde okul yönetimleri tarafından Covid-19 Salgını ile ilgili tüm tedbirler eksiksiz ve zamanında alınacaktır.

 

Sınavlar yapılacak mı? Okul yazılıları iptal mi? Yazılılar online mi, yüz yüze mi? ile ilgili etiketler MEB Sınav
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.