Silopi'nin 45 yıllık su ihtiyacı giderildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde DSİ tarafından yapımı tamamlanan ve ilçenin 45 yıllık su ihtiyacının karşılanması öngörülen tesis, protokol ile İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Silopi Belediyesine devredildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesinde yapımı tamamlanan içme suyu arıtma tesisi ile ilçenin 45 yıllık su ihtiyacının karşılanması öngörülüyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde DSİ tarafından yapımı tamamlanan arıtma tesisi, yapılan protokol ile İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Silopi Belediyesine devredildi.

DSİ 10. Bölge Müdürü Murat Dağdeviren, Silopi Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ökten ve Silopi Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Şirin Saygıdar ile diğer yetkililer tesiste incelemede bulundu.

Dağdeviren, bölgeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, imzaladığı protokol ile tesisin işletmesini Silopi Belediyesine devretti. Dağdeviren, performans testlerinin ardından ilçe merkezi ve 13 köye arıtılmış su verildiğini belirterek, 60 bin metreküp günlük kapasiteli, çok büyük ve önemli bir tesisi hizmete açmanın gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Tesisleri yapmak kadar işletmenin de önemli olduğuna dikkati çeken Dağdeviren, şöyle devam etti:

"Belediyenin de bu konuda duyarlı olduğunu görüyoruz. Kendilerine de bu konuda teşekkür ediyoruz. Bu modern tesisin kazandırılmasında hükümetimizin, devletimizin, kaynak ayırmış olması, bölgeye bu yatırımın getirilmiş olması da ayrıca büyük mutluluk verici. Ülkemizin en uç noktasında bu tesisi görmüş olmaktan, yapılmış olmasından çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyoruz."

Ökten de "Silopi ve belediyemiz adına devletimize yaptıkları hizmetlerden dolayı, özellikle Silopi bölgemize bu güzel tesisi açmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Tesisin 35 dönümlük arazi üzerinde yapıldığı, Türkiye ve Avrupa standartlarına uygun bir şekilde suyun arıtılarak verileceği, ilçe merkezinin yanı sıra 13 köyün de 45 yıllık su ihtiyacının karşılanacağı bildirildi.

Silopi'nin 45 yıllık su ihtiyacı giderildi ile ilgili etiketler Silopi Şırnak DSİ içme suyu arıtma devlet su işleri su arıtma tesisi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.