Silifke'de hasat edilen bakla Irak'a ihraç ediliyor

Silifke'de baklanın hasat dönemi başlarken, Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer baklanın kilogramının 10 liradan ihraç edildiğini ifade etti.

Mersin'in Silifke ilçesinde bakla hasat döneminin başlamasıyla beraber çiftçiler yetiştirdikleri baklanın hasadına başladı. Hasat edilen bakla ilçede yer alan Atayurt Hali’ne getirilirken burada özel olarak paketlendikten sonra Irak’a ihraç ediliyor.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, baklanın kilogramının 10 liradan alıcı bulduğunu aktardı.

Bu hasat döneminde yaklaşık bin dönüm arazi üzerinde 500 ton civarında bakla hasat edileceğini belirten Türer, bunun yarısının Irak’a ihraç edileceğini, yarısının iç pazara sürüleceğini ifade etti.

Fiyatlandırmanın bu düzeyde seyretmesi durumunda üreticinin emeğinin karşılığını bulacağını belirten Türer, şu değerlendirmeyi yaptı:

Bakla vitamin açısından zengin olduğu için Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Özellikle Çukurova bölgesinde yaygın olarak üretimi yapılan bakla, hem taze hem de kuru olarak tüketilebilen bir sebze. Bölgemizde üretilen baklanın çoğunluğu İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gönderiliyor. Dileğimiz, fiyatların sezon boyunca iyi olup çiftçimizin yüzünün gülmesi. Günde 60 ila 70 ton arasında Irak’a bakla gönderiliyor.

Silifke'de hasat edilen bakla Irak'a ihraç ediliyor ile ilgili etiketler Mersin Silifke Irak bakla

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.