Şili'deki protestolarda ölü sayısı artıyor...

Şili'de ulaşım ücretlerine yapılan zam nedeniyle ülke geneline yayılan protesto hareketlerinde yaşanan olaylarda ilk belirlemelere göre 18 kişi yaşamını yitirirken, 150'den fazla kişi yaralandı.

Şili'de geçtiğimiz günlerde ulaşım ücretlerine yapılan zam, halkın tepkisine dönüştü. Özellikle başkent Santiago’da sokağa çıkan binlerce kişi, protestolarını şiddetli bir şekilde sürdürürken, otobüs ve otomobilleri ateşe verdi ve birçok bölgede marketlerde yağmalama olayları yaşandı.

Şili'deki protestolarda ölü sayısı artıyor...

6 GÜNDÜR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR
Hükümet tarafından ülke genelinde 6 gündür gece saat 22.00'den sabah 04.00'e kadar ugulanan sokağa çıkma yasağına rağmen, protestocular eylemlerini sürdürdü. Ülke geneline yayılan olayları bastırabilmek için güvenlik güçleri, protestoculara plastik mermi, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Yaşanan olaylarda yetkililer 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, 150'den fazla kişinin yaralandığını belirtti.

Şili'deki protestolarda ölü sayısı artıyor... - Resim : 2

Başken Santiago, ülkede protestoların en şiddetli yaşandığı kent oldu. Binlerce protestocu sokağa çıkarken, bazı gruplar ise yağmalama olaylarına karıştı. Bazı marketler protestocular tarafından yağmalanırken, olaylar sırasında kamu mallarına zarar verildi, birçok otobüs ve araç kundaklandı.

Şili'deki protestolarda ölü sayısı artıyor... ile ilgili etiketler Şili protesto
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.