Şile'de iki kişi boğuldu, 2 ilçede denize girmek yasaklandı: Yasağa rağmen isyan ettiren görüntüler

Şile'de şiddetli rüzgar nedeniyle oluşan rüzgar nedeniyle 2 kişi boğuldu. Şiddetli rüzgar nedeniyle Şİle ve Sarıyer'de denize girilmesi yasaklandı. Ancak vatandaşların konan yasağa aldırış etmeden boğulmanın yaşandığı sahilde denize girmeye devam ettiği görüldü.

Şile'de 2 kişi denizde boğularak hayatını kaybederken, 3 kişi de kayboldu. Denize girmenin yasaklanmasına rağmen, bazı vatandaşların uyarılara aldırış etmeden denize girdikleri görüldü. Kaybolanları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Şile'de iki kişi boğuldu, 2 ilçede denize girmek yasaklandı: Yasağa rağmen isyan ettiren görüntüler

Şile'de sabah saatlerinden itibaren ilçe genelinde tüm plajlarda denize girmek yasaklandı. Ancak arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Ayazma Plajı'nda bazı vatandaşların yetkililerin tüm uyarılarına aldırış etmeden denize girmeye devam ettiği görüldü. Denizde kaybolanlar için arama çalışmaları devam ederken, sahil güvenlik helikopteri de çalışmalara havadan destek verdi.

Şile'de iki kişi boğuldu, 2 ilçede denize girmek yasaklandı: Yasağa rağmen isyan ettiren görüntüler - Resim : 2

Şile Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada "Ayazma ve Kızılcaköy Plajlarında sabah saatlerinde denize giren yabancı uyruklu M.E.Ö ve R.A ile B.M., Ö.H.C. ve A.A adlı vatandaşlarımızın yoğun dalga ve akıntı sonucu denizde kayboldukları ihbarı alınmıştır. Görevlilerimizin çalışması sonucu yabancı uyruklu R.A kurtarılmış, M.E.Ö'nün maalesef cansız bedenine ulaşılmıştır. Bugün sabah saatlerinden ilçemizdeki tüm sahil ve plajlarda denize girmesi yasaklanmıştır. Yoğun dalga ve akıntıda kaybolan üç vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları cankurtaran ve sahil güvenlik ekiplerimiz tarafından devam etmektedir." denildi.

SARIYER'DE DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Sarıyer’de de olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı. Tehlikeli akıntıları ve dalgalı suyu nedeniyle çok sık boğulma vakalarının yaşandığı Sarıyer Gümüşdere’de olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı.

Sarıyer


EKİPLER, VATADANŞLARI DENİZE GİRMEMELERİ KONUSUNDA UYARDI


Sahil hattı boyunca plajın etrafına şerit çekilirken, vatandaşlar ise deniz kenarından uzaklaştırıldı. Atlı jandarma ekibi ise, Kurban Bayramı'nın 3. günü Sarıyer’deki plajlarda denetim yaptı. Ekipler, dalgalı olması nedeniyle vatandaşlardan denize girmemelerini istedi. Cankurtaranlar da dalgalar nedeniyle vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı.

 Sarıyer

Bayram tatilini Gümüşdere plajına gelerek değerlendirmek isteyen Muhammet Yavaş, “Dalgalar çok yüksek denize girmek yasak, görüyorsun halimizi döneceğiz o yüzden” dedi.

Ailesiyle plaja gelen Nuran Karanfil ise, “Bayram için gelmiştik eşimin bir hafta izni vardı onun için geldik. Maalesef olmadı, giremedik dalgadan dolayı bekliyoruz. Birazdan geçecek dediler ama bakalım, yoksa geri döneceğiz” diye konuştu.

Sarıyer


Plajın Cankurtaranı Samet Alpaslan ise, “Bugün rüzgar baya sert, 30 kilometreleri kadar buluyor. Pazar gününe kadar hava böyle devam edecek. O yüzden denize insanlarımızı sokamıyoruz. İnsanlarımızdan emniyet bekliyoruz, havalar güzel olunca zaten hiçbir risk yok” dedi.

Şile'de iki kişi boğuldu, 2 ilçede denize girmek yasaklandı: Yasağa rağmen isyan ettiren görüntüler ile ilgili etiketler İstanbul Şile Deniz kayıp Sarıyer Jandarma Plaj yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.