Şile'de denize girmek bugün de yasak! Denizde kaybolan 2 kişi hâlâ bulunamadı

Meteoroloji'nin son tahmininde yaptığı uyarı sonrası Şile'de dün konan denize girme yasağı bugün de devam ediyor. Son hava tahminine göre dalga yüksekliğinin 2 metreyi bulması bekleniyor. Öte yandan Şile'de denize girdikten sonra kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

İstanbul Şile'de sahillerdeki yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşların can emniyetini sağlamak için yarın da gün boyu denize girmek yasaklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava ve deniz raporlarından alınan bilgiye göre ilçede 23 Temmuz Cuma günü (bugün) rüzgarlar Kuzey Doğudan 3-5 şiddetinde, dalga yüksekliği ise 1 ila 2 metre olacağı tahmin edildi.

Şile'de denize girmek bugün de yasak! Denizde kaybolan 2 kişi hâlâ bulunamadı

Şile Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe sahillerinde yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşların can emniyetini sağlamak üzere 23 Temmuz Cuma tarihinde gün boyu denize girmenin yasaklandığı duyuruldu.

 

Şile'de denize girmek bugün de yasak! Denizde kaybolan 2 kişi hâlâ bulunamadı - Resim : 2

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, denize girmenin yasaklandığı duyurulmuştu.

BİR KİŞİ DAHA BULUNDU

Şile'de denizde kaybolan 5 kişiden biri kurtarılmış, birinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Sabah saatlerinde Kızılcaköy plajından denize giren ve kaybolan 14 yaşındaki gencin de cansız bedenine ulaşıldı. 2 kişinin arama çalışmaları devam ediyor.

Dün sabah saatlerinde Şile'de denize giren 5 kişi dalgalara kapılarak gözden kaybolmuştu. Şile Kaymakamlığı'nın açıklamasına göre dün 1 kişi kurtarıldı, bir kişininse cansız bedenine ulaşıldı. Bu sabah saatlerinde Kızılcaköy plajından denize girerek kaybolan 14 yaşındaki A.A'nın cansız bedenine ulaşıldı.

2 KİŞİNİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Dün gece ara verilen arama çalışmalarına sabahın ilk ışıklarıyla tekrar başlandı. Arama çalışmalarına sahil güvenlik ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, dalgıçlar ve cankurtaran ekipleri katıldı, aramalara sahil güvenlik ekipleri havadan destek verdi, çok sayıda ambulans hazır bekletildi. Yaşları 17 ile 19 arasında değişen kaybolan gençlerin ailelerinin sahildeki bekleyişleri sürüyor.

Şile'de denize girmek bugün de yasak! Denizde kaybolan 2 kişi hâlâ bulunamadı ile ilgili etiketler İstanbul Şile Deniz yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.