Şile'de batan gemi, denizaltı kurtarma gemisi tarafından bulundu!

İstanbul Riva'da Bilal Bal adlı kargo gemisi acil durum sinyali verdikten sonra radardan kayboldu. Batan geminin 4 personelinin cesetlerine ulaşıldı. Geminin yeri ise akşam saatlerinde askeri denizaltı kurtarma gemisi tarafından belirlendi.

Şile ilçesinin Riva açıklarında bu sabah Bilal Bal adlı genel kargo gemisinden saat 05.00 sıralarında otomatik acil durum sinyali alındı.

44 yaşında olduğu ve Ereğli yönüne gittiği belirlenen gemi bir süre sonra radarlardan kayboldu.

Battığı belirlenen gemide bulunan personelini kurtarmak için sahil güvenlik ve kıyı emniyeti çalışmalara başladı.

Arama kurtarma çalışmalarına havadan helikopterler de katılıyor...

Şu ana kadar gemi personelinden dördünün cesedine ulaşıldı...

Geminin yeri ise akşam saatlerinde denizaltı kurtarma gemisi tarafından belirlendi.

İşte geminin battığı bölgeden ilk görüntüler;

İŞTE GEMİNİN PERSONELİ

Kuru yük gemisinde Kaptan Refik Telci, İkinci Kaptan Cüneyd Yedican, Başmühendis Ali Doğan, İkinci Makinist Hüsamettin Yazıcı ile gemiciler Mert İlkmen, Nihat Küçük, Nedim Alicem, Sabri Yıldırım, Engin Selçuk Vedat Odabaşı'dan oluşan 10 kişilik mürettebat bulunuyordu.

WhatsApp_Image_2017-11-01_at_09.02.00

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDE AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği geminin batmasını müteakip başlatılan arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Valiliğin açıklaması şöyle;

"Gemlik/Bursa’dan Karadeniz Ereğli/Zonguldak’a demir yüklü olarak gitmekte olan Türk bayraklı “Bilal Bal” isimli kuru yük gemisine (Boy: 71 metre Tipi: Kuru Yük, Tonajı: 3237, Yükü: 3080 ton demir) ait 010430C Kasım 2017 tarihinde yardım sinyali alınmasına istinaden bahse konu mevkiiye yönelik arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 2 adet sahil güvenlik botu, 1 adet helikopter ve 1 adet uçak ayrıca 3 adet Kıyı Emniyeti botu da iştirak etmektedir. Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait yüzer unsurlar da iştirak edecektir. Gemide 10 Türk vatandaşı mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Su üstünde bulunan filikalarda herhangi bir personel tespit edilmemiştir. Arama kurtarma çalışmaları hâlen devam etmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur."

BÜYÜKADA AÇIKLARINDA KARAYA OTURMUŞTU

Çavuşoğlu Kara ve Deniz Nakliyat Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan 2 bin 999 DWT taşıma kapasitesine sahip M/V BILAL BAL isimli Türk bayraklı genel kargo gemisi Temmuz ayında da Büyükada önündeki Çakar sığlığında karaya oturmuştu.

İNEBOLU'DA KAZA YAPMIŞTI

1974 yapımı geminin ilk kazası bu değildi. 2013 yılında da İnebolu Limanı'nda manevra yapan kuru yük gemisi, gemi onarım havuzuna çarpmış ve burnunda hasar oluşmuştu.

bilal_bal_hasar

Şile'de batan gemi, denizaltı kurtarma gemisi tarafından bulundu! ile ilgili etiketler Şile Riva gemi battı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.