Sıla'yı darp ettiği ileri sürülen Ahmet Kural yeniden yargılanacak!

Eski sevgilisi şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu evinde darp, tehdit ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezası ertelenen oyuncu Ahmet Kural hakkındaki karar, istinaf mahkemesi tarafından bozuldu.

29 Ekim 2018’de Zekeriyaköy’deki evinde şarkıcı Sıla’yı darp ettiği ileri sürülen Ahmet Kural, “hakaret”, “basit yaralama” ve “tehdit” suçlarından 16 ay 20 gün hapis cezası almıştı.

Sıla'yı darp ettiği ileri sürülen Ahmet Kural yeniden yargılanacak!

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre; İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği karara itiraz eden ünlü oyuncunun avukatları, davayı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne (istinaf) taşıdı. Verilen dilekçede, “Tanık olan yan komşunun ‘duydum’ dediği hakaret ve tehdit içeren seslerin, bilirkişi ölçümlemesinde duyulamayacağının tespitine rağmen mahkeme bu konuyu dikkate almamıştır” ifadeleri kullanıldı.

İstinaf mahkemesi, İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı bozdu. İstinaf Mahkemesi’nin gerekçesinde “Bilirkişi raporu dikkate alınmalıdır. Olay yerinde keşif yapılması talep olunur” denildi.

NE OLMUŞTU

29 Ekim 2018'de şarkıcı Sıla, o zamanlar sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde dayak, tehdit ve hakarete uğradığını ifade ederek savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmuştu. İkili arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca oyuncu Kural hakkında "Tehdit", "Hakaret", "Basit yaralama" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi talebiyle dava açılmıştı. İddianamede sanık Ahmet Kural ile 5 tanığın ifadesi yer almıştı.

İddianamede ayrıca şarkıcı Sıla'nın sağlık raporunun İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünce kontrol edildiği ve yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette yaralanma olduğu anlaşıldığı belirtildi.

Sıla'yı darp ettiği ileri sürülen Ahmet Kural yeniden yargılanacak! ile ilgili etiketler Sıla Gençoğlu Ahmet Kural Sıla
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.