'Silahlandırmalar limiti aşarsa Yunanistan kaybeder'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meis adasına asker sevkiyatı ile ilgili açıklamada bulundu. Çavuşoğlu, "Meis Adası'nda anlaşmalardaki limiti aşan silahlandırmalar olursa, kaybeden Yunanistan olur." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meis adasına asker sevkiyatı ile ilgili olarak ''Bu tür adımlar Yunanistan'a zarar verir. Başkalarının kışkırtmasıyla Türkiye'ye yönelik olumsuz adımlar atmayın. Yunanistan bizi kışkırtmaya çalışıyor, bunun sonucu da tehlikelidir. Bundan da Yunanistan zarar görür'' dedi.

"BU TÜR ADIMLAR YUNANİSTAN'A ZARAR VERİR"

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklaması şöyle;

"Bu adalar silahlandırılamaz. Yunanistan basına yansıyan haberlerden sonra nöbet değişimi olduğunu söyledi. İç güvenlik için bu tür güçler bulundurabilir. Bunun da limiti var. Limiti aşan silahlandırmalar olursa kaybeden Yunanistan olur. Yunanistan AB'nin de koşulsuz desteği ile uluslararası hukuka aykırı şekilde kışkırtıcı adımlar atmakta. Biz kimsenin hakkını yemeyiz, hakkımızı da kimseye yedirmeyiz. Bu tür adımlar Yunanistan'a zarar verir. Başkalarının kışkırtması ile ya da kullanması ile Türkiye'ye yönelik olumsuz adımlar atmayın. Bizimle diyaloğa varsanız biz her zaman vardık. Doğu Akdeniz'de herkesle masaya oturup, hakça paylaşım için müzakereden yanayız. Yunanistan bizi kışkırtmaya çalışıyor, bunun sonucu da tehlikelidir. Bundan da Yunanistan zarar görür."

 

'Silahlandırmalar limiti aşarsa Yunanistan kaybeder' ile ilgili etiketler Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Mevlüt Çavuşoğlu Meis Adası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.