Şike kumpası davasında karar: Hidayet Karaca'ya 1406 yıl hapis cezası

Kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya futbolda şike kumpası davasında 1406 yıl hapis cezası verildi. Peki, Hidayet Karaca kimdir?

Futbolda şike kumpası davasında eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, 1406 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle 88 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasına müdahil Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da katıldı.

Hidayet Karaca Kimdir?

18 Ağustos 1963 tarihinde Çankırı’da dünyaya gelen Hidayet Karaca, Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürlüğü’nü yapmıştır. Celal Bayar Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayan Karaca, İzmir'de Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi olarak çalışmıştır.

Şike kumpası davasında karar: Hidayet Karaca'ya 1406 yıl hapis cezası

14 Aralık 2014 Operasyonunda gözaltına alınan Karaca, "terör örgütü yöneticiliği" suçundan tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Fethullah Gülen Cemaatinin, "Molla Muhammed" olarak bilinen Mehmet Doğan ve grubuna yönelik soruşturmada kumpas kurduğu ve usulsüzlük yaptığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Karaca'nın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin "silahlı örgüte üye olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından 11,5 ile 26 yıl altışar ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması talep edildi.

8 Haziran 2018 tarihinde mahkeme, Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Hidayet Karaca, evli ve iki çocuk babasıdır.

Şike kumpası davasında karar: Hidayet Karaca'ya 1406 yıl hapis cezası ile ilgili etiketler şike kumpası davası hidayet karaca samanyolu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.