Şike davasında ne karar çıktı? Ali Koç: Terör örgütünün en önemli ayağı medyasıydı

Ali Koç: "F.Bahçe'ye vuran, saldıran, iftira atan, bu iftiralarını medyasıyla meşrulaştıran herkesle hesaplaşacağız. Terör örgütünün en önemli ayağı medyasıydı. Kendi medyası dışında, bilerek isteyerek bunların maşası olanlarla da hesaplaşmalıyız. Yaptıklarına pişman edeceğiz."

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle 88 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması sona erdi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşmaya, müdahil Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da katıldı.

Kararın açıklanmasının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Koç, "Bir pazar sabahı başlayan ve F.Bahçe'yi maddi manevi büyük zararlara uğratan davada önemli bir dönemece geldik. Cezaların artık değişeceğini sanmıyorum" dedi.

YAPTIKLARINA PİŞMAN EDECEĞİZ

Fenerbahçe Başkanı, şunları söyledi: "Hukuki süreç ne olursa olsun, F.Bahçe'ye yaşatılanlar, F.Bahçe taraftarlarının yaşadıkları hiçbir cezayla ölçülemez. Devletin kılcal damarlarına sızarak Türkiye'ye çok büyük zarar verdiler. Bu insanların bu kadar güç sahipleri olmaları... Bundan ders alınmalı. Bugün hesabını sormamız gereken daha çok kurum ve kişiler var. Şu an mutlu değiliz. Zafer çığlıkları atmıyoruz. Çok kızgınız. Bu camia hakkını alana kadar kızgınlığımız devam edecektir. F.Bahçe'ye vuran, saldıran, iftira atan, bu iftiralarını medyasıyla meşrulaştıran herkesle hesaplaşacağız. Terör örgütünün en önemli ayağı medyasıydı. Kendi medyası dışında, bilerek isteyerek bunların maşası olanlarla da hesaplaşmalıyız. Yaptıklarına pişman edeceğiz."

Kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca 1406 yıl, eski emniyet müdürü Nazmi Ardıç 2412 yıl 10 ay, soruşturma dosyasını hazırlayan polis memuru Lokman Yanık 161 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karaca, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan daha önce hapis cezasına çarptırıldığı için bu suçtan davanın reddine karar verildi. Karaca, 76 kez "Haberleşmenin gizliliğini ihlal", 166 kez "Resmi belgede sahtecilik" ve 91 kez "iftira" suçundan toplamda 1406 yıl hapis cezasına çarptırıldı.



Eski Emniyet Müdürü Nazmi Ardıç, 70 kez "Haberleşmenin gizliliğini ihlal", 135 kez "Resmi belgede sahtecilik", 17 kez "İftira" gibi suçlardan 2 bin 412 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Soruşturma dosyasını hazırlayan Lokman Yanık ise "Silahlı terör örgütüne yardım", 91 kez "İftira", "Resmi belgede sahtecilik" gibi suçlardan toplamda 161 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şike davasında ne karar çıktı? Ali Koç: Terör örgütünün en önemli ayağı medyasıydı ile ilgili etiketler Ali Koç Fenerbahçe şike davası
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.