Şikayetçi olmuştu... Defne Samyeli'den, Mustafa Sandal'a verilen karara itiraz

48 yaşındaki oyuncu ve sunucu Defne Samyeli, Mustafa Sandal'ın 2020 yılında yayınladığı “Beni Ağlatma” kitabında ilişki yaşadıklarını yazarak saygınlığını zedelediği iddiasıyla şikayetçi olmuştu. Samyeli, ünlü şarkıcı Mustafa Sandal’a beraat kararı verilmesine itiraz etti.

Defne Samyeli, “Beni Ağlatma” kitabında ilişki yaşadıklarını yazdığı Mustafa Sandal'dan “basın yoluyla hakaret” suçunu işlediği gerekçesiyle şikayetçi olmuş, savcılık 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, söz konusu fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle beraat kararı verdi.

EKSİK İNCELEME İDDİASI

Samyeli’nin Sandal’a açtığı 1 liralık manevi tazminat davası da İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

Samyeli’nin avukatı, “Asliye Ceza Mahkemesi eksik inceleme yapmıştır. Karara itiraz ettik. Sandal ayrıca kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde yayılması suçunu da işlemiştir” dedi.

Mahkeme, ceza mahkemesi kararının kesinleşmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Defne Samyeli, "Beni Ağlatma" adlı kitabında kendisiyle ilişki yaşadığını iddia eden şarkıcı Mustafa Sandal hakkında şikayette bulunmuştu. Kitapta hayal ürünü ifadeler kullanıldığını belirten Samyeli, onur, şeref ve saygınlığının zedelendiği gerekçesiyle Mustafa Sandal'ın cezalandırılmasını talep etmişti.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, Mustafa Sandal hakkında "Hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis talep edilmişti.

Defne Samyeli, "Beni Ağlatma" isimli kitabında kendisiyle ilişki yaşadığını iddia eden Mustafa Sandal'dan şikayetçi olmuştu. Sandal'ın "Hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Sandal'ın beraatine karar verdi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmayasanık Mustafa Sandal ve şikayetçi Defne Samyeli katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti.

Duruşma savcısı, Mustafa Sandal hakkında beraat talebinde bulunduğu mütalaasında bir değişiklik olmadığını ifade etti.

Defne Samyeli

"MÜVEKKİLİMİN ŞEREF VE SAYGINLIĞINA ZARAR VERMİŞTİR"

Söz alan Defne Samyeli'nin avukatı Ömer Eldem, "Sanık olmayan bir ilişkiyi yaşamış gibi kitapta göstermiştir. Bir ifadenin tahkir edici olup olmadığı, onur ve saygınlığı rencide edici boyutta olup olmadığı, kişinin toplumda içindeki yerine göre değişmektedir. Müvekkilim, sanatçı olup tüm toplum tarafından tanınan bir kişidir. Özel hayatına yapılan yakıştırma müvekkilimin şeref ve saygınlığına açıkça zarar vermiştir. Sanık basına verdiği röportajlarda muvekkilimi onore etmek için böyle bir şey yazdığını belirtmişse de böyle ifadeyle bir kadının nasıl onore olacağını takdire bırakıyoruz. Cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Mustafa Sandal

SANDAL'IN AVUKATI DOSYAYA FOTOĞRAF SUNDU

Mustafa Sandal'ın avukatı Aydın Kurban ise, "Şikayetçinin beyanlarına itiraz ediyoruz. Şikayetçi vekili, dilekçesinde adeta müşteki ile müvekkilimizin hiç tanışmamış, hiç görüşmemişler gibi bir durum yaratmaya çalışılmaktadır" diyerek, 90'lı yıllarda Defne Samyeli ve Mustafa Sandal'ın bir arada olduğu bir fotoğrafı delil olarak hakime verdi.

Avukat Kurban, "Şu an dosyaya sunduğumuz o yıllara ait fotoğraftan anlaşılacağı gibi sanık ile müştekinin bir araya geldikleri, samimi bir ortam içinde bulundukları net bir şekilde görülmektedir. Gördüğünüz gibi bir aradalar başka sanatçılarla. Suçun unsurları oluşmamıştır. Zorlama yoluyla hakaret suçuna sokulmaya çalışılmaktadır. Beraatini talep ediyorum" dedi.

Fotoğraf üzerine söz alan Samyeli'nin avukatı Ömer Eldem, "26 yıllık arkadaş oldukları zaten biz söylüyoruz" şeklinde konuştu.

BERAAT KARARI VERİLDİ

Mahkeme, Mustafa Sandal'ın üzerine atılı "Hakaret" suçundan yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle beraatine hükmetti.

 

 

 

Şikayetçi olmuştu... Defne Samyeli'den, Mustafa Sandal'a verilen karara itiraz ile ilgili etiketler Mustafa Sandal Defne Samyeli dava kitap beraat beraat kararı Beni Ağlatma ilişki
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.