Siirt'te Baykan Kaymakamı'na hain saldırı! Aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi...

Siirt'in Baykan İlçesi Kaymakamı ve aynı zamanda Belediye Başkan vekili olan Mehmet Kocabey'e bombalı suikast girişiminde bulunuldu... Kocabey'in aracının geçişi sırasıyda EYP patlatıldı... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kaymakam Kocabey'in sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı...

Siirt'in Baykan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola tuzaklanan patlayıcı, Kaymakam Mehmet Kocabey'in zırhlı makam aracının geçişi sırasında infilak ettirildi.

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca bir süre önce Baykan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Kocabey, Yenice köyünde çeşitli temaslarda bulundu.

mehmet_kocabey

Temaslarının ardından ilçe merkezine dönen Kocabey'in içinde bulunduğu zırhlı makam aracının geçişi sırasında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamanın etkisiyle araçta küçük çaplı hasar oluşurken, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatan Kaymakam Kocabey'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kaymakam Kocabey'in sağlığının yerinde olduğunu belirtti.

Soylu, "Sabah 08.45 sıralarında Baykan Kaymakamımız Mehmet Kocabey'e, Yarımca civarında yol kontrolünü yapabilmek, oradaki inşaat işlerinin nasıl gittiğini takip edebilmek için oraya intikal etmek üzereyken yola döşenmiş bir el yapımı patlayıcı ile zarar verilmek istendi. Allah'a çok şükür hem Kaymakamımızda hem de personelimizde herhangi bir yaralanma söz konusu değil." dedi.

Siirt Valisinin Kocabey'in yanında bulunduğunu ifade eden Soylu "Saldırı ile ilgili faillerin yakalanması için operasyonlar hemen başladı" dedi...

Siirt'te Baykan Kaymakamı'na hain saldırı! Aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi... ile ilgili etiketler Siirt Baykan mehmet kocabey
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.