Tarih yazan SİHA'ları bakın nasıl karaladı...

Kanada yönetimi, Dağlık Karabağ zaferinde rol aldığı gerekçesi ile SİHA'lar konusunda "Türkiye’ye yönelik askeri ihracat izinlerini" iptal etme kararı aldı. Kanada'nın Türkiye'de yerlisi üretilen bir parçayı satmama kararına Aydınlık gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Uygur Kayahan'dan tuhaf bir yorum geldi. Ethem Sancak'ın Akşam'ında bir süre köşe yazarlığı da yapan Kayahan, dünyanın hayranlıkla izlediği SİHA projesine çamur atarak "SİHA gösterişi ve reklamları da böylece tarih oldu!" dedi

Azerbaycan ordusunun işgalci Ermenistan'a karşı gerçekleştirdiği operasyonlarda Türkiye'nin Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) büyük rol oynamış, Dağlık Karabağ 44 günde geri alınmıştı.

Dağlık Karabağ'daki gelişmeler üzerine endişeye kapılan Kanada, SİHA projesine balya vurmak amacıyla, "Türkiye’ye yönelik askeri ihracat izinlerini" iptal etme kararı aldı.

Yerli SİHA'ların üreticisi Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ise Kanada'nın Türkiye'de yerlisi üretilen bir parçayı satmama kararının herhangi bir problem oluşturmayacağını belirterek "Günün birinde, acil ihtiyacı olduğunda Türkiye'nin Kanada’ya SİHA satmaması onlar için ciddi bir problem olabilir." ifadelerini kullandı.

SONRADAN MUHALİF KAYAHAN'DAN TUHAF YORUM: SİHA GÖSTERİŞİ TARİH OLDU

Ancak Kanada'nın bu kararını "içimizdeki İrlandalılar" nedense heyecanla karşıladı. Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarısını karalamak isteyen 'sonradan muhalif' Uygur Kayahan, sosyal medya hesabından tuhaf bir paylaşımda bulundu.

Bir dönem iktidara yakın medyada köşe yazarlığı yapan ancak sonradan muhalif cepheye transfer olan  Kayahan yüzde 93 yerlilik oranıyla üretilen SİHA'ların parçalarının Kanada'dan alındığını, kaporta eklenip, civa sıkılıp yapıldığını öne sürdü.

Kayahan, "Ama para kazanmak için Aliyev'e pazarladılar. Mukavelede bu yoktu. Kanada bunu görünce artık parça vermeyi bıraktı. SİHA gösterişi ve reklamları da böylece tarih oldu." ifadesini kullandı.

Tarih yazan SİHA'ları bakın nasıl karaladı...

TAKİPÇİLERİ ALAY ETTİ

Aydınlık gazetesinin eski genel yayın yönetmeni ve Akşam gazetesinin eski köşe yazarı olan Kayahan'ın bu paylaşımı Twitter'da alay konusu oldu.

Tarih yazan SİHA'ları bakın nasıl karaladı... - Resim : 2

Tarih yazan SİHA'ları bakın nasıl karaladı... - Resim : 3

Tarih yazan SİHA'ları bakın nasıl karaladı... ile ilgili etiketler Türkiye Kanada SİHA Uygur Kayahan tweet
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.