SİHA'lar Cufra'yı vurdu!

Türkiye’nin desteklediği Libya ordusu, Cufra Hava Üssü'nü SİHA’lar ile vurdu. Edinilen bilgiye göre operasyonda 3 Rus paralı askeri öldü, 7'si de yaralandı.

Libya'da yerel kaynaklar Cufra Hava Üssü'nde bulunan Rus yapımı Pantsir-S1'in hava savunma sisteminin Silahlı Hava Araçları (SİHA) tarafından vurulduğunu ve 3 Rus paralı askerinin öldüğünü 7'sinin de yaralandığını rapor etti.

TRT Arapça kaynakları söz konusu gelişmeyi doğrularken, operasyon geçtiğimiz günlerde Vatiyya Hava Üssü'ne düzenlenen saldırıya karşı yapılan bir misilleme harekatı olarak değerlendiriliyor.

VATİYYE HAVA ÜSSÜ'NDE NE OLMUŞTU?

Libya ordusu Vatiyye Üssü'ne yönelik hava saldırısının, Mısır'ın Libya sınırı yakınlarındaki Sidi el-Barani Üssü'nden havalanan Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait Mirage 2000-9 tipi uçaklarca düzenlendiğini rapor etmişti.

Türkiye'nin konuşlanacağı Vatiye Hava Üssü'ne kim saldırı düzenledi?

Libya'nın başkenti Trablus'un batısında yer alan ve geçtiğimiz mayıs ayında Hafter militanlarından temizlenen Vatiye Hava Üssü'ne hava saldırısı düzenledi. Kimliği belirsiz savaş uçaklarınca gerçekleştirilen saldırıda Türkiye'nin gönderdiği bazı askeri teçhizat ve sistemler hedef alındı. Saldırının arkasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin olduğu öne sürülürken, BAE'li akademisyen Abdülhalik Abdulla, 'BAE tüm Arap halkları adına Libya'da Türkiye'ye ders verdi' tweetini attı ve ardından bu paylaşımı kaldırdı.

SİHA'lar Cufra'yı vurdu! ile ilgili etiketler Libya Rusya SİHA Cufra
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.