Sigortasız işçi çalıştıranlara büyük fırsat!

Meclis'te görüşmeleri süren torba kanun teklifinin yürürlüğe girmesi durumunda yeni istihdam teşvikleri de devreye girecek. Buna göre; sigortasız işçi çalıştıran işverene hem işçisi hem de devlet ile barışma fırsatı sunulacak. İşte detaylar...

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre; TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden torba kanun teklifinin yürürlüğe girmesi ile süresi bu yıl biten istihdam teşvikleri uzatılırken, pandemi dönemine özgü yeni istihdam teşvikleri devreye girecek.

Pandemi döneminde ilave işçi alan işverenler, işten çıkarma yasağı süresince ekstra teşviklerden yararlanacaklar. Mevcut işçi sayısına ilave istihdam sağlayan işverenler, daha sonra da genel teşviklerden yararlanacaklar.

SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRAN İŞVERENE AF

1 Ocak 2019 ile 17 Nisan 2020 tarihleri arasında işten çıkartılan sigortasız işçiler ile kanunun yürürlüğe girdiği tarihte sigortasız çalıştırılmaya devam eden işçileri sigortalı olarak işe alan işverenlere günlük 44.15 TL prim teşviki verilecek. Aylık teşvik tutarı 1.324 TL olacak. Teşvik, işten çıkarma yasağı süresince devam edecek.

Sigortasız çalıştırılmış veya çalıştırılmakta olan işçilerini sigortalı çalıştırmaya başlayan işverenlere, geçmişe dönük hiçbir borç çıkartılmayacak, cezai yaptırım uygulanmayacak.

Sigorta girişi yapılan işçiler ücret veya ücrete bağlı hakları hariç olmak üzere diğer haklarından feragat etmiş sayılacaklar.

Normalde, sigortasız işçi çalıştırdığı tespit edilen işverenlere her ay için asgari ücret tutarında para cezası uygulanıyor. Ödenmeyen primler gecikme faiziyle tahsil ediliyor. Sigortasız işçi çalıştırılan dönemde yararlanılan teşvik ve destekler de faiziyle geri alınıyor.

İŞÇİLERİ İŞE ALAN İŞVERENE TEŞVİK

1 Ocak 2019 tarihinden 17 Nisan 2020 tarihine kadar işten çıkartılan sigortalı işçileri tekrar işe alan eski işverenlerine, günlük 44.15 TL, aylık 1.324 TL teşvik verilecek. Teşvik, işten çıkarma yasağı boyunca devam edecek. İşveren bu işçileri aldıktan sonra ücretsiz izne çıkarmak zorunda kalırsa, bu kez işçilere günlük 39.24 TL, aylık 1.177 TL tutarında nakdi ücret desteği verilecek.

Sigortasız işçi çalıştıranlara büyük fırsat! ile ilgili etiketler İşçi devlet Ödeme işveren teşvik prim
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.