Sigorta Poliçeleriyle İlgili Flaş Karar! Süre 1 Ay Uzatıldı! Kimler İçin Geçerli! İşte Detaylar

Ülkemiz genelinde yaşanan orman yangınları ve sel felaketleri nedeniyle sigorta poliçeleriyle ilgili flaş ve son dakika bir karar alındı. Alınan bu flash kararla birlikte sigorta poliçe yenilemeleri süresi bir ay daha uzatıldı. Sigorta poliçeleri hakkında ilgili kurumlar tarafından flaş bir karar alındığı açıklandı.

Ülkemiz genelinde yaşanan orman yangınları ve sel felaketleri nedeniyle sigorta poliçeleriyle ilgili flaş ve son dakika bir karar alındı. Alınan bu flash kararla birlikte sigorta poliçe yenilemeleri süresi bir ay daha uzatıldı. Sigorta poliçeleri hakkında ilgili kurumlar tarafından flaş bir karar alındığı açıklandı.

Türkiye’de eş zamanlı olarak gelişen Manavgat, Bodrum ve Marmaris’teki yangınların hemen sonrasında bu bölgelerde poliçe yenilemeleri bir ay süre daha uzatıldı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Söz konusu karar ise poliçe yenilemelerinin bir ay daha uzatılmasını kapsıyordu. 

Afet Bölgeleri İle İlgili Alınan Karar Sevindirdi

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yapılan basın açıklamasında, kurumun, “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilen yerlerde orman yangınlarından maddi ve manevi anlamda zarar gören bütün vatandaşların ve yangın söndürme müdahale çalışmalarına katılım sağlayan resmi görevlilerin sigorta ihtiyaçlarının kolaylaştırılması hedefiyle bazı önlemlerin alınmasına karar verdiği ifade edildi.

Orman Yangınlarının Yaraları Sarılıyor

Vatandaşların yaşadıkları mağduriyetin hafifletilmesi amacıyla SEDDK tarafından alınan tavsiye kapsamında ki kararların başında ise “orman yangınlarında zarar gören mallara ait olan hasarların ödenmesi” geldiği belirtiliyor. 

Sigorta Poliçeleriyle İlgili Flaş Karar! Süre 1 Ay Uzatıldı! Kimler İçin Geçerli! İşte Detaylar

Açıklamada, “Yangınlarda zarara uğrayan  mallara ait olan konut, ev sigortası, kara araçları kasko sigortası tarzında mal sigortalarına sahip vatandaşlarımızın zararların tanziminde, poliçelerde teminatı sınırlayan hususların sigortalı tarafına yorumlanarak zarar yaşayan bütün vatandaşların teminatsız bırakılmaması için gereken özenin gösterilmesi, hasar ödemelerinin mümkün olduğu durumlarda sigorta şirketlerince ex-gratia (lütuf-hatır ödemesi) kapsamında değerlendirilmesi bir hayli yararlı olacaktır.” şeklinde açıklama yapıldı. Bu sayede orman yangınlarının yaralarının sarılmaya başlandığı bildirildi. 

Sigorta Poliçeleriyle İlgili Flaş Karar! Süre 1 Ay Uzatıldı! Kimler İçin Geçerli! İşte Detaylar ile ilgili etiketler sigorta
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.