Sığınmacılara nefret söylemine yeni örnek: "Suriyeli polis istemiyoruz" dediler

Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılara yönelik sosyal medyada gelişen nefret söylemlerine bir yenisi eklendi. Geçtiğimiz günlerde çıkan bir iddia sonrası çok sayıda Twitter kullanıcısı 'Suriyeli polis istemiyoruz' şeklinde paylaşım yaptı. İçişleri Bakanlığı'nın söz konusu iddiayı yalanlamasına rağmen çok sayıda paylaşım yapıldığı görüldü.

Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılan spekülatif paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu. Geçtiğimiz günlerde emekli bir emniyet müdürünün Suriyeli sığınmacıların polis yapılacağını iddia etmesi sonrası çok sayıda 'troll' harekete geçti.

'Suriyeli polis istemiyoruz' şekilinde açılan etiket Twitter'da gündem olurken, yapılan bazı paylaşımlarda usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın söylediği iddia edilen sözlerin de kullanıldığı görüldü. Öte yandan paylaşım yapanlardan birinin Athena grubunun vokalisti Gökhan Özoğuz'un da olması dikkat çekti.

Yapılan paylaşımların büyük bir çoğunluğunun ırkçı ve nefret dolu ifadeler içerdiği görüldü.

EMEKLİ EMNİYE MÜDÜRÜ İDDİA ETTİ

Emekli Emniyet Müdürü Feramuz Erdin, Oda TV'deki yazısında uriyelilerin polis teşkilatına katılma ihtimaline yönelik iddialarda bulunmuştu.

Erdin, "Hükümetin, akla mantığa uymayan mülteci politikasının bir sonraki aşamasının özellikle Suriye kökenli vatandaşlık sahiplerini polis yapmak olacağı artık açıkça beklenebilir" şeklinde konuşmuştu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran iddialar sonrası Cumhuriyet'ten Rabia Azra Sözcü, İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği'ne ulaştı.

Bakanlık Basın Müşaviri; söz konusu iddiaları 'asılsız' diyerek yalanlarken, "Kimlerin nasıl, hangi şartlarda polis olabileceği ilgili mevzuatla belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.

Sığınmacılara nefret söylemine yeni örnek: "Suriyeli polis istemiyoruz" dediler ile ilgili etiketler Suriyeli Sığınmacı polis Twitter Sosyal Medya Cüneyt Arkın paylaşım gözkhan özoğuz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.