Sığınmacı kampı küle döndü

Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bulunan sığınmacı kampı Moria’da yangın çıktı. Bölge sakinlerinden bir kişi, kampın neredeyse tamamının yandığını sadece birkaç çadırın kaldığını söyledi.

Yunan resmi ajansı ANA'nın haberine göre, gece yarısından sonra Moria kampının farklı noktalarında yangın çıktı.

Bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edilirken, yangında ilk belirlemelere göre, ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

Yetkiler, sığınmacıların güvenli yerlere sevk edildiğini belirtirken, bazı sığınmacıların ise Midilli kent merkezine doğru yürüdüğünü dile getirdi.

Sığınmacı kampı küle döndü

BBC: POLİSİN SIĞINMACILARI ENGELLEDİĞİNE DAİR HABERLER VAR

 Ancak BBC'de yer alan habere göre polis, Midilli limanına gitmek isteyen sığınmacıları engellediğine dair haberlerin de olduğu ifade edildi. Mültecileri destekleyen Stand by Me Lesvos grubu ise, yerel halktan bazılarının sığınmacıların yakın köylere gitmesini engellediğine ve onlara saldırdığına dair bilgi aldıklarını belirtti.

Sığınmacı kampı küle döndü - Resim : 2

KAPASİTESİNDEN 4 KAT DAHA FAZLA KİŞİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

 Kapasitesi 2 bin 800 olan ancak 12 bin 600 kişiye ev sahipliği yapan kampta çıkan yangının nedeni henüz bilinmiyor.

Kamp, geçen haftadan bu yana tespit edilen 35 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası nedeniyle karantinaya alınmıştı.

ANA’ya göre, yangın, testleri pozitif çıkan kişilerden bazılarının aileleriyle birlikte izolasyona alınmaya reddetmelerinden sonra çıktı, ancak bu bilgi doğrulanmadı.

Sığınmacı kampı küle döndü ile ilgili etiketler Yunanistan Yangın Sığınmacı kamp
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.