Sigara ve alkole ÖTV zammı!

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayınladığı listeye göre tütün ve alkol ürenlerine uygulanan maktu ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) tutarları artırıldı. Vergi uzmanı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ozan Bingöl artışın yüzde 6.89 oranında gerçekleştiğini belirtti.

Vergi uzmanı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ozan Bingöl 26 Haziran tarihinde sosyal medya hesabından “Aksi bir karar alınmadığı takdirde her yıl olduğu gibi bu yıl da Temmuz başı itibariyle tütün ve alkol ürünlerine uygulanan ÖTV tutarlarına ilk 6 aylık ÜFE oranında güncelleme yapılacaktır” mesajını paylaşmıştı. 

Bingöl bu mesajını da etiketleyerek bu öngörüsünün gerçek olduğunu söyleyen yeni bir paylaşımda daha bulundu. 

Bingöl, “Az önce alkol ve tütün ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarında güncellemeye gidilmiştir. Bira, rakı ve sigaraların maktu ÖTV tutarları %6,89 oranında artırılmıştır” dedi.

Sigara ve alkole ÖTV zammı!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı güncel listeye göre de alkol ve tütün ürünlerinden alınan maktu ÖTV tutarlarında artış yaşandığı görülüyor. 

Buna göre bira, rakı ve sigaraların maktu ÖTV oranı yüzde 6.89 oranında arttı. En düşük fiyatı bulunan sigaradan alınan ÖTV, 9.75 TL oldu.

İşte ÖTV zammı sonrası  güncelenen liste:

Sigara ve alkole ÖTV zammı! - Resim : 2

Sigara ve alkole ÖTV zammı! - Resim : 3

Sigara ve alkole ÖTV zammı! ile ilgili etiketler sigara alkol ÖTV
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.