Sigara Temmuz'da 40 Lira Olacak! ÖTV Zammı Sonrası Tekel İşletenler Yandı! İşte Yeni Tarife

Sigara ve alkollü içecekler gelen ÖTV zammı sonrası tüketiciler isyan bayrağını çekti. 70'lik rakıdaki vergi artışının 45 TL olduğu yeni zam sonrası sigaradaki ÖTV artışı yüzde 10 oldu. Yıl içerisindeki zamlarla birlikte sigara fiyatlarının Temmuz 2022'de 40 lira olacağı söylentisi yayıldı.

Sigaraya ve alkole gelen ÖTV zammı tekel işletenler için adeta kabus oldu. 2022 yılı içerisinde gelen zamlarla birlikte sigara ve alkol tüketicilerinin yanısıra tekel bayi işletenler de artık zor durumda. 27 Mayıs ÖTV zammıyla birlikte 1 litre rakıdan alınan ÖTV tutarı 602,48 TL'ye yükseldi. Sigaradan alınan 0,71 maktu tutarı ise 0,78 TL oldu. Sigara Temmuz'da 40 Lira Olacak! ÖTV Zammı Sonrası Tekel İşletenler Yandı! İşte Yeni Tarife..

Bir litre rakıda ÖTV tutarı 481,98 TL'den 602,48 TL'ye yükseltildi. 1 litre rakının vergisi 64 TL artarken, 70'lik rakıda vergi artışı 45 TL oldu.

Sigara fiyatlarının neredeyse her ay güncellenmesi sonrası en ucuz sigaranın kaç TL olduğu bilgisi de artık vatandaşın kafasını karıştırmış durumda. Sigara ve alkol tüketicilerinin Temmuz beklentisinin gerçekleşmesine ramak kaldı. Öyle ki geçtiğimiz zamla birlikte birçok kişi Sigaranın Temmuz ayında 40 lira olacağı tahminleri vardı.

İŞTE SİGARA VE ALKOLE GELEN ÖTV ZAMMI

Sigara Temmuz'da 40 Lira Olacak! ÖTV Zammı Sonrası Tekel İşletenler Yandı! İşte Yeni Tarife

Sigara Temmuz'da 40 Lira Olacak! ÖTV Zammı Sonrası Tekel İşletenler Yandı! İşte Yeni Tarife - Resim : 2

 

Sigara Temmuz'da 40 Lira Olacak! ÖTV Zammı Sonrası Tekel İşletenler Yandı! İşte Yeni Tarife ile ilgili etiketler sigara fiyatları alkol fiyatları rakı fiyatları en ucuz sigara
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.