Şifanın adresi Denizli'de bu yerleri mutlaka keşfetmelisiniz

UNESCO Dünya Miras Listesine adını yazdıran Denizli, antik kentleri ve doğa harikası yapılarıyla Türkiye'nin en önemli turistik merkezlerinden biridir. Şifalı termal sularıyla her yıl ziyaretçi akınına uğrayan Denizli'de bu yerleri kesinlikle keşfetmelisiniz. İşte şifa kaynağı Denizli'de keşfetmeniz gereken yerler

Denizli tarihi ve doğal güzellikleri ile ülkemizin gezilip görülmesi gereken yerlerinden biridir. Anadolu Yarımadasının güneybatı, Ege Bölgesinin doğusunda yer alan Denizli, Türkiye’nin en büyük on beşinci şehir merkezlerinden biridir. Denizli doğa harikası yerleriyle UNESCO Dünya Mirası listesine adını yazdırmıştır.

Şifanın adresi Denizli'de bu yerleri mutlaka keşfetmelisiniz

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Denizli, Antik kentleriyle medeniyetlerin izini hala taşımaktadır. Şifalı su kaynaklarıyla sağlık turizmi açısından oldukça gelişmiştir. Doğal oluşumlu mağaraları ve travertenleriyle adını duyuran Denizli her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.    

Denizli’de bulunan doğa harikalarına hayran kalmamak mümkün değil. Pamukkale travertenleri, Denizli ili için sembol haline gelmiştir. Bu doğa harikası şehirde Pamukkale travertenleri, Güney şelalesini ve Keloğlan mağarasına gelerek doğanın harikasını keşfedebilirsiniz. Ayrıca tarihe yolculuk yapmak istiyorsanız Antik kentlere gelerek zamanda yolculuk yapabilirsiniz.

 

PAMUKKALE TRAVERTENLERİ

 Şifanın adresi Denizli'de bu yerleri mutlaka keşfetmelisiniz - Resim : 2

Denizli deyince akla tabi ki o meşhur Pamukkale travertenleri geliyor. Diğer adıyla Beyaz cennet olarak adlandırılan bu yer hem Türkiye'nin hem de şehrin sembolüdür. Bu doğa harikası travertenlerin görüntüsüne kapılmamak elde değil. Pamuğa benzeyen görüntüsüyle muhteşem ötesi yer olan Pamukkale travertenleri, ülkenin sağlık turizmi açısından önemli bir yere sahiptir.  Antik çağdan günümüze kadar neredeyse 2000 yıldır varlığını koruyan beyaz cennet, Roma imparatorluğu döneminde Şifahane olarak kullanılıyormuş. Üzerinde bulundurduğu Şifalı termal suyunun özellikle romatizmaya iyi geldiği söyleniyor. Efsanelere konuk olan bu tarihi yeri kesinlikle keşfetmelisiniz.

KELEOPATRA HAVUZU (ANTİK HAVUZ)

Pamukkale travertenlerinden sonra hemen yanında bulunan Keleopatra havuzuna diğer ismiyle Antik havuzuna uğramalısınız. Şifa kaynağı Denizli’de şifa bulmamak mümkün değil. Bir diğer şifalı suyunu içinde barındıran bu havuza girerek hem yüzebilir ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Şifanın adresi Denizli'de bu yerleri mutlaka keşfetmelisiniz - Resim : 3

Roma İmparatorluk döneminde bu alan aynı Pamukkale travertenlerinde olduğu gibi şifahane olarak kullanılıyormuş. Milattan önce 7.yüzyıl’da burada deprem oluyor ve depremin etkisiyle oluşan çukurlara bölgedeki yapılar yıkılıyor. İşte bu sayede şifa ve sodalı termal suyun çukuru doldurmasıyla bu antik havuz meydana geliyor. Şifalı su olarak bilinen havuzun insan sağlığına birçok etkisi bulunmaktadır. Yazın daha çok ziyaretçi barındıran Antik havuz, Denizli’nin en popüler kültür merkezlerinden biridir. Havuzun yanı sıra çevrede birçok gezilecek yerler ve aktiviteler bulunuyor.

GÜNEY ŞELALESİ

Şifanın adresi Denizli'de bu yerleri mutlaka keşfetmelisiniz - Resim : 4

Doğa harikalarından biri olan Güney şelalesi, Denizli’nin Güney ilçesindedir. Şelale ve yemyeşil alanda kendinizi bambaşka bir diyarda hissedebilirsiniz. 20 metre yükseklikten dökülen şelale doğal güzelliği bakımından gezip görülmesi gereken yerlerden biridir. Şelale, Denizli’nin birinci derece doğal sit alanıdır. 

HİERAPOLİS ANTİK KENT

Şifanın adresi Denizli'de bu yerleri mutlaka keşfetmelisiniz - Resim : 5

Burayı kesinlikle ölmeden önce görülmesi gereken yerler listenize eklemelisiniz. Her yıl 2 milyon turistin ziyaret ettiği bu yeri bilmeyen yoktur. Roma döneminden bu yana kalıntılarını saklayan bu antik kente mimarisi ve doğa harikası yerlerine hayran kalacaksınız. Hierapolis kenti de adını UNESCO Dünya Mirası Listesine yazdırmıştır. Kutsal kent olarak adlandırılan bu yerde daha çok dini yapılar ve tapınaklar göze çarpmaktadır.  İnsanlığın tarihi hakkında bilgi veren bu yeri kesinlikle keşfetmelisiniz.

KELOĞLAN MAĞARASI

Şifanın adresi Denizli'de bu yerleri mutlaka keşfetmelisiniz - Resim : 6

Keloğlan mağarası Türkiye’nin en önemli turistik yerlerinden biridir. Bu doğal güzellikteki mağaranın içinde damlayan kireçli sular, sarkıt ve dikitler bulunuyor. Keloğlan mağarası bölgenin 3. Derece sit alanıdır. Uzun yıllar boyunca içinde sarkıt ve dikitlerin bulunduğu mağara astım ve bronşit hastalarına iyi geldiği bilinmektedir. Her yıl hem havası hem de görselliğiyle milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bu mucizevi yere mutlaka uğramalısınız.

Şifanın adresi Denizli'de bu yerleri mutlaka keşfetmelisiniz ile ilgili etiketler Denizli Denizli'de gezilecek yerler şifa keloğlan mağarası güney şelalesi hierapolis antik kent keleopatra havuzu Pamukkale Travertenleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.