Şiddet faillerinin tahliyesi anında kolluğa bildirilecek

Adalet Bakanlığının hayata geçirdiği yeni uygulamayla şiddet faillerinin ceza infaz kurumundan tahliyesi, gerekli tedbirlerin alınması için hemen kolluk birimine bildirilecek. Bu uygulamayla kadına yönelik şiddetle daha etkin bir şekilde mücadele edebilmek amaçlanıyor.

Adalet Bakanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, kadına yönelik şiddetle daha etkin mücadele edilebilmesi için bir dizi tedbir ve yeni uygulama hayata geçirildi.

Tedbirler kapsamında artık, tutuklu veya hükümlünün ceza infaz kurumlarından tahliyesine ilişkin bilgiler, gerekli tedbirlerin alınması için mağdurun bulunduğu yerdeki kolluk birimine iletilecek.

ÖFKE KONTROLÜ PROGRAMLARI UYGULANACAK

Kadına yönelik şiddet nedeniyle ceza infaz kurumlarında bulunan kişiler, ceza infaz kurumu psiko-sosyal servisi üzerinden öfke kontrolü programlarına tabi tutulacak.

Şüphelinin şiddet eğiliminin devam ettiği yönünde bulgulara rastlanması durumunda, mağduru koruyucu tedbirlerin değerlendirilebilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile ayrıca gerekli bilgiler paylaşılacak.

76 ADLİ GÖRÜŞME ODASI

Bu arada, suça maruz kalan kişilerin adli süreçte kendilerini yalnız hissetmemeleri amacıyla oluşturulan adli görüşme odalarının sayısı 76 oldu.

Mağdurların, duruşma salonunda sanıkla yüz yüze gelmeden, uzman desteği altında ve özel ortamlarda ifade vermesinin önünü açan adli görüşme odalarında, bugüne kadar 18 bin 540 mağdurun ifadesi alındı.

AA

Şiddet faillerinin tahliyesi anında kolluğa bildirilecek ile ilgili etiketler Adalet Bakanlığı kadına şiddet kolluk kuvveti
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.