Sıcaklıklar sıfırın altına düşecek! Meteoroloji'den 'zirai don' uyarısı!

Türkiye geneli bahar aylarının gelmesine rağmen tam olarak havalar ısınmadı. Son olarak Meteoroloji'den hava sıcaklıklarının gece saatlerinde sıfırın altına düşeceğine dair açıklama geldi. Özellikle 5 il için zirai don uyarısında bulunan Meteoroloji, bazı bölgelerde ise kuvvetli yağışların yaşanacağını belirtti. İşte bu hafta Türkiye'yi bekleyen hava durumu tahminleri...

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının gece saatlerinde sıfırın altına düşeceği tahmin ediliyor. Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars ve Ardahan çevrelerinde zirai don beklendiğini belirten Meteoroloji, Orta Karadeniz bölümü ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde ise yerel olmak üzere kuvvetli yağış beklendiğini belirtti.

SICAKLIKLAR SIFIRIN ALTINA DÜŞECEK

10 Mayıs Pazartesi ve 11 Mayıs Salı günü gece ve sabah saatlerinde Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars ve Ardahan çevrelerinde sıcaklıkların yer yer sıfır derece ve altına düşeceği tahmin ediliyor.

Başta üreticiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların, zirai don riskine karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Sıcaklıklar sıfırın altına düşecek! Meteoroloji'den 'zirai don' uyarısı!

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Orta Karadeniz bölümü ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli yağış bekleniyor.

9 MAYIS PAZAR HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, yarın (bugün) ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu olacak.

SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanaklı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Orta Karadeniz bölümü ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR 4 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklığının, kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, güney kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

FIRTINAYA DİKKAT

Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı, Kuzey Ege kıyıları, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuzey ve batı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar sıfırın altına düşecek! Meteoroloji'den 'zirai don' uyarısı! ile ilgili etiketler hava durumu Meteoroloji zirai don sıcaklık hava
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.