Sıcak su yağları eritir mi? Zayıflatır mı? Sıcak su içmenin bilinmeyen faydaları!

Birçoğumuz suyun ne kadar hayati olduğunun bilincedeyiz. Hemen hemen her gün karşımıza çıkan günde en az 2 litre su içmeliyiz tavsiyeleri okuyoruz. Ancak birçok insan soğuk su yerine sıcak veya ılık su içerek vücuduna şekil vermeye çalışıyor. Peki sıcak su içilir mi? Sıcak su içerek zaytıflanır mı?

Fazla kiloya sahip olduğunuzu düşünüyorsanız metobolizmanın sağlıklı işler yapması gerekiyor. Sıcak su içmenin kilo vermenizde ve vücut sağlığınızda inanılmaz etkileri olduğunu fark edeceksiniz. İşte sıcak su yağları eritir mi sorusunun yanıtı...

 SICAK SU YAĞLARI ERİTİR Mİ?

1. Kilo verme

Eğer birkaç kilo fazlanız olduğunu düşünüyorsanız metabolizmanızı sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek için sıcak suyun size inanılmaz yardımı olacaktır. Bunu başarmak için güne içine biraz limon sıkılmış sıcak su içerek başlayın. Metabolizmanızı hızlandırmanın yanı sıra sıcak su yağ dokusunun parçalanmasına da yardımcı olacaktır.

2. Burnun ve boğazın temizlenmesi

Sıcak su içmek soğuk algınlıkları, öksürük ve boğaz ağrısı için mükemmel bir doğal çözümdür. Balgamı çözer ve vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Bu sayede boğazı rahatlatır, ayrıca burun tıkanıklıklarının giderilmesinde de yardımcı olur.

3. Regl sancıları

Sıcak su regl sancılarının azaltılmasına yardımcı olur. Suyun ısısının karın kaslarının üzerinde yatıştırıcı ve dindirici etkisi vardır ki bu nihayetinde kasılmaları ve spazmları azaltmaya yardımcı olabilir.

Regl sancıları

4. Detoks

Sıcak su detoks konusunda inanılmaz bir yardımcıdır. Sıcak su içtiğinizde vücut sıcaklığınız yükselmeye başlar bu da terlemenize sebep olur. Bu olmasını istediğimiz bir şeydir çünkü toksinlerin vücudumuzdan atılmasına yardımcı olur. En iyi sonuç için, içmeden önce suya bir miktar limon sıkın.

Detoks

5. Erken yaşlanmanın önüne geçmek

Toksinleri vücudunuzdan uzaklaştırmak istemenizin bir sebebi vardır: toksinler sizi daha hızlı yaşlandırır. Sıcak su içmek elastikliği azalmış ve serbest radikallerin aşındırdığı deri hücrelerinin kendilerini yenilemesine yardımcı olur böylece cildiniz daha genç ve yumuşak görünür.

6. Sivilceler ve siyah noktaların önlenmesi

Sıcak su vücudunuzu derinlemesine temizler ve sivilce oluşumunun ana sebeplerini ortadan kaldırır.

 

 

Sıcak su yağları eritir mi? Zayıflatır mı? Sıcak su içmenin bilinmeyen faydaları! ile ilgili etiketler sağlık sıcak su yağları eritir mi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.