BELEDİYELERE GRİ PASAPORT SORUŞTURMASI YARAR VE ŞENER’İN GÜNDEMİNDE!

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener,Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın görevden alınmasını ve belediyelere gri pasaport soruşturmasını konuştu.

ŞENER: KAMU GÜCÜNÜ KULLANARAK MENFAAT ELDE ETMİŞLER!

Nedim Şener, “Yerelde birileri yurt dışına kaçmak, Avrupa ülkelerine yerleşmek istiyor. Birileri de ellerindeki kamu gücünü bu amaçla suistimal ettiriyor. Arada menfaat bağı var. Gri hizmet pasaportunu belli bir göreve matuf olarak kişilere çıkartılabiliyor. Yeşil pasaportun bir alt versiyonu. Ondan öncesi ise bordo pasaport, herkesin kullandığı. Bordo pasaport vize almak zorunda. Gri pasaport alırsanız Avrupa ülkeleri Schengen ülkelerine vizesiz girebiliyorsunuz. Burada sadece gri pasaport çıkarma başvurusu yaptığınız zaman referans eğer kamu kuruluşusuysa veriliyor. Uygulamada şöyle bir ilginçlilk var, bunu bir partinin belediyesi değil bütün partilerin belediyesi yapmış. Buradan bir menfaat elde etmişler belli, kamu gücünü kullanarak. Pasaportla ilgili şöyle bir durum var, uçakla değil otobüsle gidiyorlar. Almanya’ya direk gitse belki bir uçak dolusu gri pasaportlu geldi bunlar, neyin nesidir diye durduracaklar. Ancak Bulgaristan’dan geçiyorlar. Geçtikten sonra gri pasaportu damgalıyorlar. Sonra bu pasaportlar varış yerinde veren kişi tarafından toplanıyor ve Türkiye’ye geri getiriliyor. Ancak gidenler orada kalıyor, kaçak statüsünde. Ortaya şu çıkıyor ki, Türkiye çapında bazı belediyelerde organize şekilde yapılıyor. Belediye başkanları hakkında soruşturma açılmalı.” sözlerini kullandı.

BELEDİYELERE GRİ PASAPORT SORUŞTURMASI YARAR VE ŞENER’İN GÜNDEMİNDE!

YARAR: YENİ SİSTEMDE ATANAN BAKANLARIN KISTASLARINI İYİ BELİRLEMEK VE ÇERÇEVEYİ İYİ ÇİZMEK GEREKİYOR!

Mete Yarar, “Dünyanın her yerinde böyle şeyler yaşanıyor. İsrail Cumhurbaşkanı da yargılanıyor bu konuyla ilgili. İsrail başbakanı, daha önce İtalya başbakanı, daha önce Fransa cumhurbaşkanı dahil olmak üzere herkes bunu yapabiliyor. Batısı doğusu gibi bir kavram yok. Aralarındaki fark şu, batıda bu durum cezasız kalmıyor. Anlamadığım noktalardan bir tanesi de şu, yeni cumhurbaşkanlığı sistemine geçtikten sonra dışarıdan bakan atama mevzusu oluştu. Bu bakanlar atanırken birçoğu da ticaretin içerisinde yaşayan insanlar. Bunun kıstaslarını etik olarak hep beraber koymak zorundayız. Turizm bakanımız turizm işletmecisi, sağlık bakanımız sağlık işletmecisi, milli eğitim bakanımızın okulları var. Bunların esaslarını da belirlememiz lazım. Nasıl yönetecekleri etik kuralları nedir, hepimiz çalışmalıyız. Böyle bir durumu geçmişte yaşamadık. Şu an yaşıyorsak o zaman bununla ilgili durum nasıl şekillendirilecek? Adı nasıl koyacak? Başkanlık sistemine geçtik ama bu kurallar geçtiğinde insanların nasıl davranacağını da söylemek zorundasınız. Etik olarak söylemiyorum, etik insanın kendisine bırakılan kavramdır. Ancak hukuk her zaman insanın kendisine bırakmaz, şekillendirmesinin de hukuğun yapmasını gerektiğini düşünüyorum. Yapacağımız şeylerden bir tanesi bu sistemin içerisinde eğer bakanlar, ticaretin içerisinde görev alacaklarsa bunları nasıl yapacaklarını da yalnızca etiğe değil, ete kemiğe büründürmek lazım. İnsana bırakılacak bir durum değil. İnsanların içinde iyilik vardır diye devam edemeyiz.” dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

BELEDİYELERE GRİ PASAPORT SORUŞTURMASI YARAR VE ŞENER’İN GÜNDEMİNDE! ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Ruhsar Pekcan gri pasaport

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.