EMEKLİ AMİRAL ERGUN MENGİ’NİN MESAJINDA ORTAYA ÇIKTI: AMİRALLER KULLANILMIŞ!

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü canlı olarak SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, 104 emekli amiralin imzaladığı skandal bildiri, emekli amiral Ergun Mengi’nin mesajı ve babası Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili ilk kez konuşan Furkan Yazıcıoğlu’nun açıklamaları konuşuldu.

ŞENER: AMİRALLER MENGİ’Yİ ARAYIP ‘BU NASIL BİR MESAJ, BİZİ NEREDE KULLANDINIZ?’ DESİNLER!

Nedim Şener, “Engin Mengi’nin tutuklanması istemiyle bir yazı savcılık tarafından mahkemeye gönderiliyor. Ali Yüksel Önel bir mesaj gönderiyor, diyor ki; ‘Komutanım çok sağolun. Esas tepkiyi takunyalı amiral harp okulu giriş şartlarında irticaya karışmaksızın karışılmasının çıkarılması ve subay, astsubay kurslarından Atatürk ilke ve inkılapları derslerinin çıkarılmasının üzerine olacaktır. Grupta uzlaşı çok zordu. Bu nedenle Montrö’yü araç olarak kullandık.’ demiş. Bunun doğru olduğunu teyit ettim. 13 civarında taslak metin var, sürekli bir şeyler çıkartmışlar. Belli ki amirallerin isimleri üzerinden olmayan bir Montrö tartışmasını gündeme getirerek, asıl amaçlarının takunyalı albay, Atatürk ilke inkılapları üzerinden kaygılı olarak ‘İnşallah mesajımızı alırlar’ diyor. O kadar tehlikeyi bir iş yapmışlar ki. Bu metni kaleme alırsınız, metnin altında hepinizin imzası olur. İfadelerde ‘Ben onu görmedim, o kısmına katılmadım, mutabık değildim.’ diyorlar. Birileri kahramanlık yapmaya kalkıyor. Ortada bir metin var ve altında da adınız var. Bu metinde imzanız olduğuna göre bu metni savunabiliyor musunuz? Savunamıyorsunuz. Ben olsam, Engin Mengi de serbest kalmış, o amirallere şunu söylemek lazım ‘Siz buna katılmıyorsanız, hepiniz Mengi’yi telefonla arayın. Bu nasıl bir mesaj, bizi nerede kullandınız?’ diyin. ‘Böyle bir metinde imzam olduğu için özür dilerim’ diyin. Ortada Montrö, Lozan tartışması yok. Böyle bir güncel yok. Büyükelçilerin imzaladığını örnek gösteriyorlar. Büyükelçileri 2020 Ocak ayında imzaladılar. Mengi’yi arayıp ‘Sen bize neden bunu yaptın? Ali Yüksel ile yazışmışsın, Montrö’yü bahane ettik demişsiniz’ desinler. Onları savunan yazarlardan bir tanesi de desin ki ‘Engin Mengi’yi Ali Yüksel ile diğer amiraller tufaya getirmiş’ desin. Diyebilir mi? Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” sözlerini kullandı.

YARAR: MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN ÖLDÜRÜLMESİ HALA DEŞİFRE OLMAMIŞ BİR PLANIN PARÇASI MIYDI?

Mete Yarar, “Otopsi raporlarına o zaman da baktım. Üzerinde durduğum hikayelerden biri de budur. Orada dikkatimi çeken şu, uçakta 6 kişi vardı. Arka arkaya 3’lü olarak oturuyorlardı. Pilotun arkasında oturanlar dahil olmak üzere 3 kişide yüksek miktarda karbondioksit miktarı varken diğerlerinde karbondioksit oranı çıkmıyor. Normalde uçak ve helikopter kazalarında yapılması gereken analiz burada yapılmıyor. Ailenin itirazı üzerine adli tıpa başvuruluyor. Hatta son kanlar alındığı için yapılıyor, şu anda teste sokacak bir kan kalmadı. Ben bu olayı üçe ayırıyorum. Yazıcıoğlu’nu neden öldürmek istediler? Bu araştırılması gereken ilk soru. İki, bu olay nasıl gelişti? Helikopter nasıl düştü? Üç, helikopter düştükten sonra kurtarma anındaki arka arkaya yaşanan olayların bağlantısı nedir? Bu üçünü birbirinden bağımsız şekilde ele alıp, değerlendirmediğimiz müddetçe bunu çözme şansımız pek yok. Bunları konuşmak zorundayız. Bu konuyla ilgili 3 bölümlük bir belgesel çektiğimde bu soruların cevabını aramaya çalıştım. Kayıp çanta konusu var. Olaydan bir gün önce yakını olan birisiyle helikoptere binmeden önceki silsile içinde Yazıcıoğlu’nun ilk defa tabanca taşıdığını görmüş. Normalde taşımıyor. Neden? diye sormuş. O zaman bir olay anlatmış kendisine. O çantayı da yanından ayırmadığını görmüş. O dönemden önce Yazıcıoğlu ‘Bizim bahçeyi sürmüşler’ demişlerdi. Hikayenin içinde aslında bu işin neden böyle olduğunun birçok bağlantısı o çanta. Çanta ortada yok. Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldürülmesi hala deşifre olmamış bir planın parçası mıydı?” dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

EMEKLİ AMİRAL ERGUN MENGİ’NİN MESAJINDA ORTAYA ÇIKTI: AMİRALLER KULLANILMIŞ! ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.