Sıcak gelişme... Firari suikastçılar ile ilgili flaş iddia!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra 2 polisi şehit edip kaçan darbeci askerlerden bazılarının Yunanistan'ın Psemiros adasına çıktığı iddia edildi. Yunan güvenlik güçleri adada operasyon başlattı.

Yunan basını, bir çobanın gördüğünü söylediği darbeci askerlerin yakalanması amacıyla adaya Yunan güvenlik güçlerinden çok sayıda komando ile polis özel harekat birliği gönderildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele baskın düzenleyip kaçan darbeci askerlerden bir grubun, Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ne 5 mil uzaklıktaki Psemiros adasına dün sabaha karşı çıktıkları iddiası, Yunan ordusunu alarma geçirdi.

Psemiros adasında bir çoban ile bazı tatilcilerin, bottan inen Türk askerlerini gördüklerini iddia etmesi üzerine, adaya çok sayıda Yunan komandosu ile polis özel harekat birliği gönderildi.

Yaklaşık 30 ev, iki motel ve 5 restoranın yer aldığı adada önlemler alındı. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri ve savaş gemilerinin devriye gezmeye başladığı belirtildi.

Havadan helikopterlerle, denizden botlarla ve karadan asker ve polisle arama başlatıldığı ifade edildi. Haberi duyuran, Yunanistan'da askeri konularda yaptığı haberlerle bilinen 'www.onalert.gr' sitesine göre şu ana kadar bir gelişme olmadığı, ancak aramaların sürdüğü belirtildi.

Olayın duyulmasının ardından Psemiros adasına yakın bölgede Turgutreis ve Akyarlar arasında, 2 Türk Sahil Güvenlik botu ile 2 Türk Sahil Güvenlik helikopterinin de devriye gezdiği görüldü.

Sıcak gelişme... Firari suikastçılar ile ilgili flaş iddia! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.