Siborg insanın doğuşu için tarihi gün!

ABD Kimya Topluluğu'nda görevli bilim insanları, yapay zeka ile insan beynini birleştirmek adına kullanılabilecek bir materyal keşfedildiğini duyurdu.

Amerikalı bilim insanları, yapay zekayı insan beyniyle birleştirmek için kullanılabileceğini iddia ettikleri bir biyo-sentetik materyal keşfettiğini duyurdu.

ABD Kimya Topluluğu tarafından geliştirilen materyalin 2020 yılının sonbaharında ülkede düzenlenecek bir sanal fuarda sergileneceği açıklandı. 

Söz konusu buluş, kısmen insan, kısmen robotik "Cyborg(Siborg)" varlıklar yaratmak için elektroniği vücutla bütünleştirmeye yönelik önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

ELON MUSK DA BU TEKNOLOJİYE İŞARET ETMİŞTİ

Öte yandan Tesla ve SpaceX'in CEO'su girişimci Elon Musk'ın nöroteknoloji alanında faaliyet yürüten şirketi Neuralink, geçtiğimiz aylarda yapay zekâyla çalışan beyin çipi üzerinde mesai harcadığını açıklamıştı.

Musk, katıldığı bir programda şirketin beyne takılan çip projesinin bir yıl içerisinde gerçekleşebileceğini ileri sürmüştü. Musk, geçen sene doğrudan insan kafatasının içine yerleştirilecek bir çipin '2020 sonuna kadar' hazır olacağını söylemişti.

NEURALINK NEDİR?

2016 yılında kurulan Neuralink, insan beyniyle doğrudan arayüz oluşturacak bir implant tasarlıyor. Musk'ın söylediğine göre bu implant, ilk etapta beyin yaralanmaları ve travma tedavilerinde kullanılacak. Musk, kaybedilen bazı işlevlerin bu çip sayesinde geri kazanılmasının hedeflendiğini de sözlerine eklemişti.

Siborg insanın doğuşu için tarihi gün! ile ilgili etiketler yapay zeka ABD Sonbahar elon musk Siborg Cyborg insan beyin çip materyal fuar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.