Sibirya kökenli Aybar fırtınası başladı: Kar kalınlığı 20 santimetreyi bulacak!

İstanbul'da beklenen kar yağışı yüksek kesimlerde hafiften yüzünü göstermeye başladı. Meteoroloji ve İstanbul Valiliği tarafından peş peşe uyarılar gelirken 4 gün sürmesi beklenen Sibirya kökenli Aybar kar fırtınasında kar kalınlığının 20 santimetreyi bulabileceği belirtildi.

AKOM, Meteoroloji ve İstanbul Valiliği uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı hafif şekilde yüksek yerlerde başladı. Silivri ve Arnavutköy'ün bazı noktalarına kar yağışının başladığı görüntülendi.

YARIN ÖĞLEDEN SONRA KUVVETLİ KAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre de İstanbul il genelinde 10 Mart 2022 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın (mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında) etkili olacağı tahmin ediliyor.

KAR KALINLIĞI 20 CM OLACAK

Sibirya kökenli olduğu bilinen Aybar soğuk hava dalgasının etkisiyle kar yağışlarının il genelinde aralıklarla kuvvetli (10-20 cm kar örtüsü), kentin kuzeyinde ve boğaz kesiminde kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte deniz etkili yoğun kar sağanakları (20 cm üzeri kar örtüsü) şeklinde olması bekleniyor.

 

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN SÜRECEK?

Yapılan en son değerlendirmelere göre İstanbul'daki soğuk havanın, kar yağışlarının ve kuvvetli rüzgarın önümüzdeki hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

DİREKLER DEVRİLECEK, ÇATILAR UÇACAK

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi, yağış anında görüş mesafesinde azalma, ağaç, direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

İSTANBUL VALİLİĞİ VATANDAŞLARI UYARDI: KUVVETLİ GELİYOR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da İstanbul'da beklenen kar yağışı ile ilgili vatandaşları uyardı. Vali Yerlikaya, "Lütfen tedbirleri elden bırakmayalım." dedi. 

Sibirya kökenli Aybar fırtınası başladı: Kar kalınlığı 20 santimetreyi bulacak! ile ilgili etiketler Fırtına İstanbul aybar fırtınası aybar sibirya
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.