Siber Vatan nedir? AK Parti'nin Siber Vatan Projesi'nde neler olacak? Hangi başlıklar var?

Siber Vatan Projesi nedir sorusu vatandaşlar tarafından arama motorlarında sıkça aranıyor. Twitter'ın Tüekçe hesaplara yöenlik kapatma kararı almasının ardından hükümet cephesinden bu tür dijital oyunlara karşı bir hamle geldi. Dijital manipülasyon gücüne sahip çıkar gruplarının oynadıkları oyunlarına karşı geliştirilen siber vatan projesi ne anlama geliyor, siber vatan projesi'nde neler var? Detaylar haberimizde...

Siber Vatan nedir, hangi başlıklar var soruları arama motorlarında yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Twitter'ın türkçe hesaplara yönelik kapatma kararı alması ve Twitter Türkiye açıklamasından sonra hükümet cephesinden Siber Vatan Projesi hamlesi geldi. Peki nedir bu Siber Vatan Projesi? Hangi başlıkları içeriyor? İşte yanıtlaarı..

 

SİBER VATAN PROJESİ NEDİR?


Türkiye'nin aynen "Mavi Vatan" stratejik manevrasında olduğu gibi, hava, deniz ve kara kıta sahanlıklarına, siber bir kıta sahanlığını da eklemesi, bunu egemenlik büyük başlığının bir cüzü haline getirmesi gerekiyor. Siber Vatan, Siber Şehirler, Siber Valilikler ile e-devlet konseptinin teknik yanını daha sosyal, ekonomik ve siyasi bir konseptle tamamlayıcı olacak.


SİBER VATAN PROJESİ'NDE TOPLUM CEPHESİ

Siber Vatan'ın topluma iyi anlatılması için bir bilim kurulu oluşturulabilir. Milli hassasiyetleri merkeze alarak duygusal ve psikolojik farkındalık amaçlanır.


SİBER VATAN PROJESİ'NDE HANGİ BAŞLIKLAR VAR?

Türkiye'yi dijital manipülatörlerden koruyacak Siber Vatan Projesi'nde 10 başık var. İşte o başlıklar


SİBER EGEMENLİK ve DEVLET OTORİTESİ: Siber Vatan'ın teorik boyutu ortaya konulacak.

SİBER GÜVENLİK:. Yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı dezenformasyon, siber saldırı ve siyasi operasyonlarla mücadele edilerek Siber Vatan korunacak.


MİLLİ VE YERLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ: Türkiye'nin inovasyon ve teknolojideki iddiası açıkça ortaya konulacak.


ETİK: 12 etik prensip uygulanacak.

DEMOKRASİ VE FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ: Bireylerin düşüncelerini özgürce ve demokratik haklar çerçevesinde ifade etmesi sağlanacak.

VERİ GÜVENLİĞİ: Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uygulanacak.

ÖZEL HAYAT VE MAHREMİYET: Siber vatandaşlık hukukuyla özel hayat korunacak.

ALGORİTMİK REGÜLASYON vs HUKUKİ REGULASYON: Büyük teknoloji şirketlerinin siber vatandaşlarımızın verilerini kullanarak yine bize dönük çeşitli sorumluluklarını yerine getirmemeleri, Türkiye'de ofis, büro açmaları.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM: Genel çerçevede Siber Vatan'ın çağın gerektirdiği dijital dönüşüm hamlesinin bir parçası olduğu tezinin kuvvetlendilimesi hedeflenecek.


YAPAY ZEKA: Yapay zekanın her sektöre etkisinin popüler dille Siber Vatan savını güçlendirir biçimde tartışılması.

Siber Vatan nedir? AK Parti'nin Siber Vatan Projesi'nde neler olacak? Hangi başlıklar var? ile ilgili etiketler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Bakanı teknoloji siber vatan nedir siber vatan projesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.