Siber saldırı çetesinin pişkin talebi: 70 milyon dolar değerinde bitcoin istediler!

ABD'de şirketlere siber saldırı düzenleyen çete, fidye olarak 70 milyon dolar değerinde bitcoin talebinde bulundu. Çete, Happy Blog adlı internet sitesinde fidye talebini yayımlayarak, talebi kabul edilirse "bir saatten az bir zaman içerisinde şirketlerin verilerine yeniden erişebileceğini" duyurdu.

ABD'de büyük şirketleri hedef alan ve sistemlerini 'hack ederek' şirket bilgilerini ele geçiren fidye çetesi, bu sefer de çaldıklarını geri vermek için para talebinde bulundu.

Hindustan Times’ın haberine göre, 26 Haziran’da Florida merkezli bilişim firması Kaseya'ya siber saldırı düzenlediğini doğrulayan "REvil" adlı fidye yazılım çetesi, çaldığı bilgileri geri vermek için 70 milyon dolar değerinde fidye istedi.

Çete, Happy Blog adlı web sitesinde fidye talebini yayımlayarak, talebi kabul edilirse "bir saatten az bir süre içerisinde şirketlerin verilerine yeniden erişebileceğini" duyurdu.

10'DAN FAZLA ÜLKE SİBER SALDIRILARDAN ZARAR GÖRDÜ

Slovakya merkezli bilişim güvenlik şirketi ESET'in güvenlik araştırmaları raporuna göre, 10’dan fazla ülkenin siber saldırıdan etkilendiği açıklandı.

Siber güvenlik firması Huntress Labs, yaklaşık 200 ABD şirketinin büyük fidye yazılım saldırısına uğradığını açıklamıştı.

Firma, saldırının Florida merkezli bilişim firması Kaseya'yı hedef aldığını belirterek, siber saldırıyı Rusya bağlantılı "REvil" adlı fidye yazılım çetesinin gerçekleştirmiş olabileceği tahmininde bulunmuştu.

Kaseya da yaptığı açıklamada, "olası bir saldırının" araştırıldığını ifade ederek, VSA yazılımı kullanan müşterilere, sunucularını hemen kapatması için çağrı yapmıştı.

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Ajansı (CISA) da saldırıyı incelemek üzere harekete geçtiğini duyurmuştu.

Siber saldırı çetesinin pişkin talebi: 70 milyon dolar değerinde bitcoin istediler! ile ilgili etiketler ABD Bitcoin çete siber saldırı Fidye
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.