Siber hırsızlar hedefine NFT platformunu aldı: Milyonlarca dolarlık hırsızlık yaptılar

ABD merkezli NFT satış platformu OpenSea büyük bir siber hırsızlığa maruz kaldı. Cumartesi günü açıklanan verilere göre 32 kullanıcının hedef alındığı siber saldırıda 254 token çalındı. Uzmanlar toplamda 1.7 milyar dolarlık hırsızlık gerçekleştiğini tahmin ediyor.

OpenSea, bazı kullanıcıların NFT'lerinin çalındığını doğrularken, oltalama (Phishing) yönetminin kullanıldığını ifade etti.

OpenSea CEO'su Devin Finzer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıdan 32 kullanıcının etkilendiğini belirtti ve 200 milyon dolar iddialarını yalanladı.

3 milyon dolarlık NFT'nin çalındığını belirten Finzer, hackerın hesabında çalınan NFT satışından elde edilen 1,7 milyon dolarlık ETH bulunduğu ifade etti.

Devin Finzer, saldırganın hesabında kötü niyetli herhangi bir etkinliğin görülmediğini ve bazı NFT'lerin iade edildiğini de aktardı.

GÜNCELLEMEYİ FIRSAT BİLDİ

Saldırganın OpenSea'nin dün gerçekleştirdiği bir güncellemeden faydalandığı belirtildi. Platform, Ethereum blockchainindeki NFT’lerin yeni bir akıllı sözleşmeye taşınmasını gerektiren bir güncelleme duyurmuştu.

Bilgisayar korsanının OpenSea’nin yeni akıllı sözleşmesine taşınmayan NFT’leri çalmak için oltalama e-postaları kullandığı ortaya çıktı. Bilgisayar korsanları, kullanıcıların sahte mailleri onaylaması ile NFT’lere erişebildi.

Platform, kullanıcılara yeni akıllı sözleşmeye geçişle ilgili tüm onayların iptal edilmesini tavsiye etti.

Öte yandan olayın ardından OpenSea'nin rakibi LooksRare’in LOOKS token’ı yüzde 30 artışla 1,54 dolardan 2 dolara kadar yükseldi.

OpenSea, ocak ayında da siber saldırıya uğramış ve 2.2 milyon dolarlık NFT çalınmıştı.

Siber hırsızlar hedefine NFT platformunu aldı: Milyonlarca dolarlık hırsızlık yaptılar ile ilgili etiketler OpenSea siber hırsız NFT
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.