Sibel Kekilli Türkiye'yi George R.R. Martin'e şikayet etti

Almanya'da yaşayan Türk oyuncu Sibel Kekilli, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini Game of Thrones'un yazarı George R.R. Martin'e şikayet etti. George R.R. Martin de bunun üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Games of Thrones’un yazarı George R.R. Martin, dizide Shae karakterini oynayan Sibel Kekilli’nin İstanbul Sözleşmesi ile ilgili gelişmeleri aktardığı mesajının ardından, konuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Martin, “Not A Blog” isimli sitesinde paylaştığı “Türkiye’deki şiddet” başlığındaki yazısında, “Sevgili arkadaşım Sibel Kekilli, (Sibel Alman, Almanya'da doğup büyümüş, ancak Türk asıllı) kısa süre önce Türkiye'den bazı üzücü haberler konusunda beni haberdar etmek için bir e-posta gönderdi. Türkiye, kadına yönelik şiddetle mücadele eden İstanbul Sözleşmesi’nden resmen çekildi” ifadesini kullandı.

Konuyla ilgili bir haberin linkini de yazısına ekleyen Martin, şöyle devam etti:

“Sibel, şiddetin ne anlama geldiğini ilk elden bilen biri ve uzun süredir tüm dünyada kadınlara yönelik şiddetle mücadelenin savunucularından. O sadece harika bir aktris değil (Shae'ye benim kitaplarımda hiç sahip olmadığı bir derinlik verdi), aynı zamanda çok cesur bir kadın ve gerçek bir kahraman. Yaptığı her şeye hayranlık duyuyorum.”

Martin, "Kekilli’nin mesajını, Türkiye’deki kadın ve kızlara iletmek istiyorum: selam ve sevgiler” dedi

Sibel Kekilli Türkiye'yi George R.R. Martin'e şikayet etti ile ilgili etiketler Game of Thrones Sibel Kekilli Twitter İstanbul sözleşmesi George RR Martin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.