Sibel Can'a İstinaf Mahkemesi'nden kötü haber!

Sibel Can’ın satın alıp kendi eliyle Mali şubeye bıraktığı Mercedec G 500 marka süper lüks cip ile ilgili Çiftkurtlar Otomobil’in sahibi Şahin Mehmet Çelik’e açtığı davada İstinaf Mahkemesi kararı bozdu. Dosya yeniden incelenmek üzere ilk derece mahkemesine gönderildi.

Sibel Can 2017 yılında Çiftkurtlar Otomobil’in sahibi Şahin Mehmet Çelik’ten ikinci el otomobili kendisine sıfır gibi sattığı gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Davayla ilgili iddianamede, Çelik hakkında ’Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı’ suçundan ceza talep edilmişti.

Mehmet Çelik suçlamaları reddedip, dava sürecinde kendini şöyle savundu:

“2012 yılında yurtdışından ithal edilen araçlarla ilgili yapılan araştırmada benim şirketimin yaptığı binlerce araç içerisinden 44 araçla ilgili evrak şüphesinden bahisle gümrük müfettişi incelemesi yapıldı ve gümrük müfettişi raporları uyarınca şüphe duyulan araç ithalatlarıyla alakalı savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Mahkeme heyeti ancak 11 aracı inceleme fırsatı buldu ve incelenen 11 araçtan 1 tanesi de şu an önünüzde olan dava dosyasına konu oldu. Bu dava konusu araç halen gümrükte hazır haldedir. Teslim edilip edilmediğini bilmiyorum çünkü muhatap araç sahibidir biz devreden çıkmış durumdayız” dedi.

Yargılamayı yapan İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi sanık Çelik’in ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunu işlediğini sabit görüp 4 yıl hapis ve 80 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Kararı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 21. Ceza Dairesi, dosyadaki delillerin değerlendirilip eksikliklerin giderilmesi için kararı bozdu. Dosya yeniden incelenmek ve hüküm kurulmak üzerine ilk derece mahkemesine gönderildi.

(İHA)

Sibel Can'a İstinaf Mahkemesi'nden kötü haber! ile ilgili etiketler Sibel Can süper Lüks çip istinaf karar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.