Shinzo Abe kimdir? Neden öldü? Shinzo Abe suikast görüntüleri

Japonya'nın Nara kentinden yaptığı konuşma sırasında suikasta uğrayan Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe, hayatını kaybetti. Yapılan haberlerin ardından Shinzo Abe'nin kim olduğu ve suikast görüntüleri büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Shinzo Abe kimdir? Neden öldü? Shinzo Abe suikast görüntüleri! Detaylar haberimizde...

Japonya eski başbakanı Shinzo Abe, Japonya'nın Nara kentinden yaptığı bir konuşmada vuruldu! 67 yaşında Abe, hayatını kaybetti! Abe'nin suikastine yönelik haberlerin ardından Shinzo Abe'nin kim olduğu ve suikast görüntüleri büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Shinzo Abe kimdir? Neden öldü? Shinzo Abe suikast görüntüleri! Ayrıntılar haberimizde...

Shinzo Abe kimdir? Neden öldü? Shinzo Abe suikast görüntüleri

Abe, Nara kentinde katıldığı bir mitingde konuşma yaptığı sırada, silahlı saldırıya uğradı.

Shinzo Abe kimdir? Neden öldü? Shinzo Abe suikast görüntüleri - Resim : 2

Eski başbakan, art arda duyulan iki el silah sesinin ardından yere yığıldı. Yerel kaynaklar Abe'nin bilinci kapalı halde hastaneye kaldırıldığını, boynunda kanamasının olduğunu, kalbinin durduğunu açıkladı.

Shinzo Abe kimdir? Neden öldü? Shinzo Abe suikast görüntüleri - Resim : 3

HAYATINI KAYBETTİ

Japon medyası, Abe'nin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Shinzo Abe kimdir? Neden öldü? Shinzo Abe suikast görüntüleri - Resim : 4

SHİNZO ABE KİMDİR?

Shinzo Abe, 21 Eylül 195 yılında Nagata'da doğmuştur. Japonya tarihinde en uzun süre Başbakanlık yapan kişidir.[1] Japonya'nın hükûmeti kapsamında 26 Eylül 2006'da özel bir toplantıyla Japonya'nın Başbakanı olarak seçildi. Japonya'nın II. Dünya Savaşı sonrasında göreve gelen en genç Başbakanı ve savaştan sonra doğmuş ilk Japon Başbakandır.

Seikei Üniversitesi'nde siyasal bilgiler okuyup 1977 yılında mezun oldu. Daha sonra ABD'ye Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde siyasal bilgiler okumak üzere taşındı. Nisan 1979'da Kobe Steel'da çalışmaya başladı. 1982'de şirketten ayrılarak çeşitli yerlerde çalıştı: yetkili asistan, Dışişleri Bakanı, LDP'nin Genel Konseyi'nin oturum başkanının özel sekreteri ve LDP Genel Sekreterliği'nde sekreter oldu.

Shinzo Abe, 12 Eylül 2007 tarihinde sağlık sorunlarını ileri sürerek istifa etti.

478 oyun 328'ini alarak ikinci kez Japonya Başbakanı oldu. Tekrar Başbakan seçilen Abe, bu göreve ikinci kez gelerek son 6,5 yılda seçilen 7. Başbakan olmuştur. 26 Aralık 2012 tarihinde göreve başlamıştır.

28 Ağustos 2020'de Abe, ülseratif kolit rahatsızlığının yeniden tekrarlamasını gerekçe göstererek Başbakanlıktan ve Liberal Demokrat Partisinin Genel Başkanlığından istifa edeceğini duyurdu.

Shinzo Abe kimdir? Neden öldü? Shinzo Abe suikast görüntüleri ile ilgili etiketler ölüm Japonya shinzo abe suikast
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.