SGK'nın 10 milyon lira zarara uğratılması dosyasının adliye macerası!

SGK'nın 10 milyon TL dolandırılması soruşturma dosyasının 5 yıldan beri tamamlanamadığı ortaya çıktı. İşadamı Atilla Yüzgen, dosyanın 5 yıllık macerasını SuperHaber'e anlattı. SGK dolandırıcılığını ortaya çıkardığı için ölümle tehdit edilen, ağır cezada yargılanan ve darp edilen Yüzgen, "İçinde her türlü yolsuzluk, usulsüzlük, sahtecilik ve rüşvetin olduğu soruşturma dosyasına bakacak yetkili bulunamadı. Soruşturma dosyası, yetkisizlik nedeni ile neden adliye adliye dolaştırılıyor?" dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Bayrampaşa'da bulunan Evrim Tıp Merkezi'nde ortaya çıkarılan, SGK'nın 10 milyon TL usulsüzlük ve sahtecilik ile zarara uğratılması olayı büyüyor.


SAVCILIK SORUŞTURMASI 2016 YILINDA BAŞLADI

SGK'nın 10 milyon TL zarara uğratılması olayının, 2013 yılında işadamı Atilla Yüzgen'in bir arkadaşı ile beraber, toplam 3 milyon TL vererek, özel bir hastaneye ortak olmak istemesi ile başladığı anlaşılmıştı.

İşadamı Yüzgen, kendisi ile arkadaşının dolandırılmasını araştırırken, Bayrampaşa'da bulunan Evrim Tıp Merkezi'nde 2 bin 300 normal, 780 engelli kişinin, doktor Ayfer Kamberoğlu ile doktor Nadide muayene etmiş gibi üzerlerine fatura edildiğini ortaya çıkardı.

Yüzgen yine araştırmasında, 2016 yılında usulsüzlük ve sahtecilik yapılarak, SGK'nın 10 milyon lira dolandırılıp zarara uğratıldıktan sonra, paranın bir bölümünün de FETÖ'ye himmet olarak aktarıldığını öğrendi. İhbarcı işadamı Yüzgen, bu durumu savcılığa giderek ihbarda bulundu. Yüzgen'in ihbarı üzerine, aralarında FETÖ'nün haberleşme dosyası Bylock kullanan dört kişinin de aralarında olduğu, 3'ü doktor 8 kişiye soruşturma açıldı.

TERÖR ÖRGÜTÜ SORUŞTURMASINA TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

İhbarcı işadamı Atilla Yüzgen'in İddialarına göre, FETÖ izleri olan kişilerle ilgili, 2016/90385 sayılı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'na verdiği dilekçede, adı geçen hiç bir şüphelinin ifadesi alınmadı. Yüzgen, savcılık soruşturma dosyasına savcı Osman Sağlam tarafından takipsizlik kararı verildiğini belirterek, kendisinin bu duruma itiraz edip, konuyu HSK'ya taşıdığını ve atanan müfettişlerin dosyayı yeniden incelediğini vurguladı.


YÜZGEN SGK VE KENDİSİ İÇİN YENİDEN DİLEKÇE İLE BAŞVURDU

İlk verdiği dilekçenin takipsizlikle sonuçlanması karşısında yılmayan, SGK'nın zarara uğratılmasını ortaya çıkaran ihbarcı Atilla Yüzgen, 17 Eylül 2020'de, Çağlayan Adliyesi ön bürodan, 2020/127334 numaralı "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, resmî belge de sahtecilik" iddiaları ile yeni bir ihbar dilekçesi daha verdi. Yüzgen verdiği son dilekçesinde, ilk dilekçesinde ihbar ettiği kişilerin yaptıkları suçlarla ilgili olarak, 3 bin 600 sayfa belgeyi de savcılık dosyasına koydu.

SAVCILIK YENİDEN SORUŞTURMA AÇTI

SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre, ihbarcı işadamı Yüzgen'in dilekçesi, soruşturma savcısı Mithat Öz tarafından incelemeye alındı. Savcılık incelemesi sonrası, Yüzgen'in iddiaları ve dosyadaki belgeler üzerine, SGK ile yazışmalar başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelen bilgi ve belgelerde, kurumun usulsüzlük ile sahtecilik yöntemiyle, zarara uğratıldığının tespit edildiği, gelen resmi yazıyla da kaydedildi.


SAVCILIK DOSYAYA "YETKİSİZLİK" VERDİ

İhbarcı işadamı Yüzgen verdiği dilekçenin soruşturma dosyasını takip ederken, Savcı Öz, SGK'dan gelen bu yazıdan sonra, 07 Temmuz 2021 tarihinde, 2020/127334 sayılı dosyaya, adı geçen tıp merkezini kuran kişilerin ev adreslerini gerekçe göstererek, "yetkisizlik" kararı verdi. Öz bu kararın ardından,soruşturma dosyasına bakılması için, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

SGK'nın 10 milyon lira zarara uğratılması dosyasının adliye macerası!

İHBARCI İŞADAMI DOSYAYA BAKMA YETKİSİNE İTİRAZ ETTİ

İşadamı Yüzgen'in ortaya çıkardığı, SGK'nın zarara uğratılması dosyasının, adliye adliye dolaşma macerası, bu yetkisizlik kararından sonra başladı. İşadamı Yüzgen, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir dilekçe ile başvurarak, SGK'yı zarara uğratan Bayrampaşa'da adresi olan, Gümüşel Tıbbi Hizmetler Limited Şirketi'ne bağlı, Evrim Tıp Merkezi'nin ticaret sicil gazeteleri, bağlı bulunduğu vergi dairesi, yine zarara uğratılan devlet kurumu tespit raporu ile şirket el broşürlerine göre, soruşturma yetkisinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ'nda olması gerektiğini yazdı.

ADLİYE ADLİYE GEZEN DOSYA ÖNCE ÇAĞLAYAN'A, ARDINDAN TEKRAR GAZİOSMANPAŞA'YA GELDİ

İşadamı Yüzgen'in bu dilekçesi üzerine, SGK savcılık soruşturma dosyası, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 2021/29233 sayılı dosya numarası ile 15 09 2021 tarihinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na geri gönderildi. Ancak, SGK'nın zarara uğratılması soruşturma dosyasının, adliye adliye dolaşma macerası bitmemişti. İşadamı Yüzgen'in iddialarına göre, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı tarihte SGK'nın zarara uğratılması soruşturma dosyasına "yetkisizlik" kararı vererek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yollarken, diğer bir örneğini de, "yetkili" savcılığın belirlenmesi için, Bakırköy 7.Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.


SORUŞTURMA DOSYASI YENİDEN GAZİOSMANPAŞA'YA YOLLANDI

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi hakimliği, kendilerine karar vermesi için gönderilen iki yetkisizlik kararını inceledi. İnceleme sonucunda, 29 Eylül 2021 tarihinde, SGK'nın 10 milyon TL zarara uğratılması soruşturması dosyasının, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yollanmasına karar verdi.

SGK'nın zarara uğratılmasının soruşturulması için uğraşan, bunun için hayatını ve servetini ortaya koyduğunu söyleyen Yüzgen, "İçinde her türlü yolsuzluk, usulsüzlük, sahtecilik ve rüşvetin olduğu soruşturma dosyasına bakacak yetkili savcı bulunamadı. Soruşturma dosyası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Gaziosmanpaşa Başsavcılığı arasında gidip geldi. Devletin en önemli kurumu olan Sosyal Sigortalar Kurumu'nun belgelerle sabit bir şekilde, 10 milyon TL zarara uğratılması soruşturması, yaklaşık 5 yıldan beri yetkisizlik nedeni ile adliye adliye dolaştırılıyor. Bunun nedenini anlamak mümkün değil. Bu olayın peşini bırakmayacağım." dedi.

 

 

SGK'nın 10 milyon lira zarara uğratılması dosyasının adliye macerası! ile ilgili etiketler SGK dolandırıcılık davası Atilla Yüzgen Evrim Tıp Merkezi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.