SGK ve İŞKUR binlerce TL! 9214 lira almanın başvurusu ve şartları neler? Kimler alabilir? Yardım hakkınızı alın!

İŞKUR ve SGK'dan binlerce lira almanın yolları haberimizde. 2021 yılı itibariyle devam edileceği açıklanan iş kurma desteği, karşılıksız ve geri ödemesiz devlet desteklerinin nasıl alınacağını merak eden vatandaşlar, İŞKUR ve SGK üzerinden para ödemelerinin başvurularını haberimizde bulabilecekler. SGK'lı çalışan annelerin doğum parasından farklı olarak sigortalı çalıştığı için aldığı para vardır. Doğum yardımından farklı olan bu devlet yardımının işi bıraktıktan sonra takip edilmesi gerekir.

Çalışan ve çalışmayan her annenin belirli programlara katılarak 9214 TL'ye kadar alabileceği devlet yardımlarından nasıl yararlanılacağı konusunda heyecanlı arayış devam ediyor. Peki anneler bu destekten nasıl haberdar olacak? Süt parası olarak bilinen emzirme ödeneği sigortalılık statüsüne sahip çalışan annelere verilen sosyal bir haktır. İŞKUR ve SGK'dan alınabilecek devlet yardımlarına başvurular için detaylar haberimizde.

İŞKUR VE SGK'DAN BİNLERCE TL DESTEK!

İŞKUR Engelli Desteği

İŞKUR engelli vatandaşların kendi işlerini kurmak istemeleri durumunda özel destek programları sayesinde hibe yardım sağlar.

SGK'dan 12 Bin TL Prim Desteği

29 yaşından küçüklerin kendi işyerlerini açmaları durumunda genç girişimcilere prim desteği kapsamında bir yıl Bağkur primi ödemezler. Bu destek tutarı 12 bin TL'ye yakındır.

SGK ve İŞKUR binlerce TL! 9214 lira almanın başvurusu ve şartları neler? Kimler alabilir? Yardım hakkınızı alın!

DOĞUM YARDIMI PARASI NEREYE YATAR?

Yapılacak yardım parası banka hesabınıza değil, PTT'ye adınıza yatırılacaktır. Bu para direk annenin adı ve soyadı üzerine yatar. Ve sadece anne çekebilir.

SGK'DAN ALINAN DOĞUM PARASI YARDIMINI TAKİP EDİN!

Sigortalı olarak çalışan annelerin sadaece SGK'lı olduğu için aldığı bir yardım parası vardır. Bu paranın doğum yardımından farklı olduğu bilinmelidir. Takip edilmesi gereken bir durum da izne ayrıldıktan sonra bu paranın ne durumda alınabileceğidir.

EN AZ 9 BİN 214 TL ÖRNEK HESAPLAMA

Asgari ücretli ilk çocuğunu dünyaya getiren anne için: Emzirme ödeneği: 180 TL Doğum yardımı: 300 TL İş göremezlik ödeneği: 6.367,57 TL Yarı zamanlı çalışma desteği: 1.183,26 x 2 = 2.366,52 TL TOPLAM: 9.214,09 TL

● Analık izninin kullanıldığı 16 haftada kadınlara çalışmadığı her gün için, geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Asgari ücret alan bir annenin 112 günlük parası 6 bin 367 lirayı buluyor.

● Doğum yapanlara ve evlat edinenlere, 1'inci doğumda 60 gün, 2'nci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor.

● Anneler tüm izinlerini kullandıktan sonra isterse çocuk mecburi ilköğretim çağına gelene kadar kısmi çalışma yapabiliyor.

SGK ve İŞKUR binlerce TL! 9214 lira almanın başvurusu ve şartları neler? Kimler alabilir? Yardım hakkınızı alın! ile ilgili etiketler SGK Sosyal Yardım devlet yardımı doğum parası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.