Sezgin Tanrıkulu, tutuklu HDP'lileri böyle savundu: Yargılanmaları hukuka aykırı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a sahip çıktı. Demirtaş ile Yüksekdağ'ın hukuka aykırı şekilde yargılandığını söyleyen Tanrıkulu, davaları yakından izlemeye devam edeceğini söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Apo'nun heykelini dikeceğiz." diyen Selahattin Demirtaş'a ve "Biz sırtımızı YPG/PYD'ye yaslıyoruz." diyen Figen Yüksekdağ'a adeta kol kanat gerdi.

SKANDAL KOBANİ SAVUNMASI

CHP'li Tanrıkulu, Demirtaş'ın çağrısıyla 2014 yılında başlayan ve 37 kişinin katledildiği Kobani eylemleri davasının 'siyasetçilere karşı rehin alma, linç etme, siyaset yapamama' ile ilgili olduğunu savundu.

"YARGILANMALARI HUKUKA AYKIRI"

Yargılamanın hukuka aykırı olduğunu öne süren Tanrıkulu, "Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve birçok siyasetçi orada tutuklu yargılanıyorlar. O davayı da izlemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Sezgin Tanrıkulu, tutuklu HDP'lileri böyle savundu: Yargılanmaları hukuka aykırı ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş HDP CHP Sezgin Tanrıkulu figen yüksekdağ
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.