Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatından 'Dönecek' açıklaması

Kara para aklama operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, bazı şirketlerdeki hisselerini bir bir satmaya başladı. Devir işlemlerinin ayrıtıları ortaya çıkarken, avukatı bir kez daha Korkmaz'ın Türkiye'ye döneceğini iddia etti.

Kara para aklama suçlamasıyla soruşturulan SBK Holding, Silcolux şirketi vasıtasıyla Kıraça Holding ve Karsan’daki hisselerini İnan Kıraç hesabına avukatı Mustafa Levent Göktaş’a devretti.

Odatv devir işlemini iki tarafın avukatına sordu.

Devir işlemini Kıraç adına imzalayan Mustafa Levent Göktaş, Odatv’ye yaptığı açıklamada “Sezgin Baran Korkmaz ve İnan Kıraç karşılıklı alacaklar için icra takibi başlatmıştı. Daha sonra uzlaşarak bu icra takip işlemini karşılıklı olarak kaldırdık. Yapılan anlaşmayla da Sezgin Baran Korkmaz sahibi olduğu Silcolux şirketinin Kıraça Holding ve Karsan’daki hisselerini İnan Kıraç’a devretti. Yani Kıraça Holding ve Karsan’ın yüzde 100 hisseleri İnan Kıraç’a geçmiş oldu” dedi.

“TÜRKİYE’YE DÖNECEK Mİ”

Kara para aklama iddiasıyla başlatılan soruşturmada şüpheli olan ve hakkında gözaltı kararı verilen Sezgin Baran Korkmaz’ın operasyondan kısa süre önce ise yurt dışına çıktığı belirlenmişti. Korkmaz’ın Avukatı Cesim Parlak, devir işlemini “Ticari bir anlaşma” diye tarif etti. Müvekkili Sezgin Baran Korkmaz’ın ne zaman Türkiye’ye döneceğine ilişkin soruya da yanıt veren Avukat Parlak, “Dönüş tarihi henüz belli değil. Hakkında gözaltı kararı var. Yurt dışındaki işleri bittikten sonra Türkiye’ye dönecek ve ifadesini verecek” dedi.

 

Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatından 'Dönecek' açıklaması ile ilgili etiketler sezgin baran korkmaz SBK
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.